Kétszázan haltak meg az áradásokban Srí Lankán

árvíz, Srí Lanka, földcsuszamlás
Kalutara, 2017. május 26. A Srí Lanka-i légierő médiaosztálya által közreadott felvétel elöntött lakóházakról egy földcsuszamlás helyszínén, a fővárostól, Colombótól mintegy 80 kilométerre, délre fekvő Kalutara körzetben 2017. május 26-án. Az ázsiai szigetországot ért heves esőzések okoza áradások és sárlavinák következtében legkevesebb 91 ember vesztette, 110-en eltűntek. A mentésbe bevonták a katonaságot. (MTI/EPA)
Vágólapra másolva!
Srí Lankán múlt péntek óta folyamatosan szakad az eső, az áradások és földcsuszamlások egyre több embert ölnek meg. Közel százan eltűntek, 1500 otthon pedig lakhatatlanná vált.
Vágólapra másolva!

A szélsőséges időjárás miatt eddig

202-en haltak meg,

77 ezer embert pedig ki kellett telepíteni.

Áldozatokat keresnek a mentésben részt vevő katonák Kiribathgalában. A képre kattintva galéria nyílik! Forrás: MTI/AP/Eranga Dzsajavardena

A mentést nem könnyíti meg, hogy az áradások és földcsuszamlások miatt 16 kórházat kellett kiüríteni. Az ENSZ attól fél, hogy a túlzsúfolt kórházakban járványok pusztítanak majd.

A bajba jutott Srí Lankának az ENSZ, Ausztrália, Japán és Pakisztán is küldött segélyt, főleg sátrakat és víztisztító tablettákat. Várhatóan az USA és Kína is segíteni fog.