Pénzmosás miatt őrizetbe vettek öt embert Svájcban

Vágólapra másolva!
Nagyszabású pénzmosás gyanújával egy összehangolt nemzetközi rendőrségi akció keretében őrizetbe vettek öt embert Svájcban. Azzal gyanúsítják őket, hogy évek óta illegálisan utaltak át pénzeket - jelentette be kedden Zürich kanton rendőrsége.
Vágólapra másolva!

Több tízmillió svájci frankotot utalhattak át illegálisan

Az őrizetbe vettek között van egy Svájcban élő brazil házaspár is, akiket azzal gyanúsítanak, hogy évek óta utaltak át illegálisan pénzeket. A kérdéses összegek több tízmillió svájci frankot tesznek ki - áll a rendőrségi közleményben.

A nyomozók az után kezdtek a Zürich kantonban utazási irodát működtető brazil házaspár után nyomozni, hogy

2010-ben kokaincsempész-hálózatot tártak fel Németországban. Összesen 1,3 tonnányi kokaint foglaltak le. A drogcsempészettel kapcsolatos pénzügyi tranzakciókból arra lehetett következtetni, hogy az elkövetőknek svájci cinkostársaik voltak.


A pénzmosás ügyében folytatott nemzetközileg egyeztetett rendőrségi műveletet a zürichi ügyészséggel és a szövetségi rendőrséggel együttműködve hajtották végre.

A brazil házaspár és másik három személy őrizetbe vétele mellett a rendőrség több ingatlant foglalt le és bankszámlákat is zárolt. A nyomozás jelenleg is folyamatban van - közölte a rendőrség.