Egymás után két pokolgép is robbant Bagdadban

Bagdad, 2017. május 30. Kiégett autóroncsok közt megy el egy iraki nő egy pokolgépes merénylet helyszínén, Bagdadban 2017. május 30-án. Az előző este egy másik, autóba rejtett pokolgép robbant az iraki főváros Karrada negyedében, az al-Fakma fagylaltozónál. (MTI/AP/Karim Kadim)
Vágólapra másolva!
Autóba rejtett pokolgéppel támadtak az iraki fővárosban, összesen közel harminc ember halt meg. A két robbanás pár óra elteltével egymás után történt. 
Vágólapra másolva!

Legalább 30 ember meghalt és több mint 100-an megsérültek

Bagdad két különböző részén csupán pár óra elteltével robbant fel két bomba.

Tizenhat ember meghalt és hetvenöten megsebesültek kedd reggel

az iraki főváros, Bagdad központjában, a Savaka negyedben, a nyugdíjfolyósító intézet közelében elkövetett robbanásban, órákkal azt követően, hogy a város Karrada nevű negyedében, egy fagylaltozónál pokolgépes merényletben

legalább tizenegyen meghaltak és negyvenen sebesültek meg

- közölték helyi tisztviselők. A kettős merénylet néhány nappal a muzulmán böjti hónap, a ramadán kezdete után történt. Mindkét esetben autóba rejtett bombát robbantottak.

Kiégett autóroncsok a pokolgépes merénylet helyszínén, Bagdadban Forrás: MTI/AP/Karim Kadim

Mind a kétszer az Iszlám Állam robbantott

Az Iszlám Állam a propagandaügynöksége, az Amak útján tudatta, hogy

a dzsihadisták követték el Karradában a síiták elleni támadást, akiket a szunnita dzsihadisták eretnekeknek tekintenek.

Brett McGurk, az Iszlám Állam ellen Szíriában és Irakban harcoló nemzetközi szövetség mellé rendelt amerikai különmegbízott elítélte a fagylaltozóban családok és gyermekek ellen elkövetett támadást.

Az Iszlám Állam később a városközpontban elkövetett robbantást is magára vállalta.

Tavaly 300 embert öltek meg a ramadán alatt

Tavaly a ramadán idején Karrada negyed egy másik pontján hajtott végre öngyilkos merényletet az Iszlám Állam, ami mintegy 300 embert ölt meg. Az iraki háború 13 éve alatt ez volt a legtöbb halálos áldozattal járó terrorcselekmény az iraki fővárosban.