Fellázadtak a migránsok egy csehországi táborban

Vágólapra másolva!
Fellázadt és összeverekedett a cseh rendőrökkel több mint egy tucat migráns, akiket a hatóságok a nyugat-csehországi Plzen melletti Balková táborban tartanak őrizetben. A rendőrség a lázadást egy óra alatt leverte, és a lázadókat kihallgatásra elvezették – közölte Milan Chovanec cseh belügyminiszter hétfőn a Twitteren.
Vágólapra másolva!

Kommandósok vetettek véget a lázadásnak

Az incidenst valószínűleg az váltotta ki, hogy az egyik nigériai állampolgár megkapta a Csehországból való kitoloncolásáról szóló végleges hatósági döntést

– nyilatkozta Katerina Rendlová cseh idegenrendészeti szóvivő. Ezek után a férfi tiltakozásul több mint egy tucat társával együtt elbarikádozta magát egy nagy teremben. Amikor a hatóságok megpróbálták kivezetni őket a teremből,

összetörték a terem berendezését, bútorait és ezekkel megtámadták a rendőröket.

Az összetűzésnek, amelyben senki sem sérült meg, egy rendőrségi kommandó beavatkozása vetett véget.

– írta a Twitteren a belügyminiszter.

A kitoloncolási döntésre várók laknak a táborban

A Balková településen működő táborban a cseh hatóságok azokat a külföldieket tartják felügyelet alatt, akik a hivatalos kitoloncolási döntésre várnak. A tábor befogadóképessége 200 fő, jelenleg 56 külföldi személy lakik benne.

Csehországban még további két ilyen jellegű tábor van, amelyekben kéttucatnyi külföldi van elhelyezve.

Katerina Rendlová szerint a táborokban legutóbb két éve került sor olyan rendbontásokra, amelyeket a rendőrségnek kellett megoldania.