Merkel: Európának saját kezébe kell vennie sorsát

Vágólapra másolva!
Európának saját kezébe kell vennie sorsát - emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár.
Vágólapra másolva!

Véget ért egy korszak

A jobbközép CDU elnöke a München melletti Truderingben pártja és a testvérpárt bajor CSU közös rendezvényén a világ legfejlettebb ipari államait összefogó G7 csoport előző nap véget ért csúcstalálkozójára utalva hangsúlyozta, hogy

az utóbbi napokban megtapasztalta, hogy egyre inkább véget ér az a korszak, amelyben Németország és az Európai Unió teljes mértékben támaszkodhatott partnereire.

Németország ahol csak tud, segít európai uniós partnereinek

"Nekünk, európaiaknak tényleg saját kezünkbe kell vennünk sorsunkat, és ugyan

meg kell őrizni a barátságot az Egyesült Államokkal és az EU-ból távozni készülő Nagy-Britanniával, és jó szomszédságra kell törekedni Oroszországgal és más államokkal,

de tudnunk kell, hogy nekünk kell megharcolnunk a saját jövőnkért - mondta Angela Merkel.
Németország ahol csak tud, segít európai uniós partnereinek, mert

- tette hozzá a kancellár.

Elkezdődött a Bundestag-választást felvezető kampány

A vasárnapi bajorországi rendezvény volt a Bundestag-választást felvezető kampány első nagyobb szabású CDU/CSU-s eseménye.

A hagyományos módon egy sörsátorban rendezett politikai fórum leginkább annak bemutatását szolgálta, hogy a testvérpártok félretették a menekültügy körüli vitákat és együtt küzdenek a választási győzelemért.

Angela Merkel mellett a CSU elnöke, Horst Seehofer bajor miniszterelnök is felszólalt, nagyon jónak nevezte a CDU és a CSU együttműködését, és hangsúlyozta, hogy a kampány középpontjába a biztonság és a jólét megőrzését állítják.
A rendezvényt eredetileg keddre tervezték, és a manchesteri terrortámadás miatt halasztották el.