Több tucatnyi sérültje van az újabb caracasi tüntetéseknek

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 32 ember megsérült pénteken a venezuelai főváros, Caracas több negyedére kiterjedő kormányellenes tüntetésen - közölte Enrique Montbrun Baruta kerület egészségügyi vezetőségének képviselője.
Vágólapra másolva!

Az El Nacional című helyi lap elektronikus felületén idézte Montbrunt, aki szerint a sérülések több mint felét könnygázgránátok okozták.

Nicolás Maduro venezuelai elnök ellenfelei "felszabadító menetet" szerveztek, amely a rendfenntartó erők kemény ellenállásába ütközött. A nemzeti gárda és a rendőrség egységei vízágyúkat is bevetettek a tüntetők ellen.

Venezuelában azt követően robbantak ki újabb tiltakozások, hogy az elnökhöz hű legfelsőbb bíróság március 30-i döntésének értelmében megpróbálta minden hatalmától megfosztani az ellenzék által uralt parlamentet, de a hazai és nemzetközi tiltakozások hatására meghátrálni kényszerült.
Április eleje óta mintegy hatvan ember meghalt a tüntetéseken, illetve az azt követő összetűzésekben, az áldozatok között van a rendvédelmi erők számos tagja is. A megmozdulásokon mintegy 2,6 ezer ember megsérült.