Durván elzavarta a szegény gyerekeket a szélsőbalos pártelnök

Jean Luc Mélanchon francia elnökválasztás francia radikális baloldali politikus
PARIS, FRANCE - APRIL 17: Founder of the left wing movement 'La France Insoumise' and candidate for the 2017 French Presidential Election Jean Luc Melenchon holds a meeting aboard a barge on the Canal de l'Ourcq, sailing from the suburbs to Paris on April 17, 2017 in Paris, France. France will go to the polls on April 23 to decide their next President. (Photo by Julien de Rosa/IP3/Getty Images)
Vágólapra másolva!
Jean-Luc Mélanchon meglepően jól szerepelt az áprilisi francia elnökválasztáson, közel 20%-ot kapott. Évtizedek óta radikális baloldali (lényegében kommunista) elnökjelölt ilyen jó eredményt nem ért el. Mélanchon a parlamenti választásokra készül, de egyik kampányútján megmutatta igazi arcát.
Vágólapra másolva!

Párizs 18. kerületében kampányolt Mélanchon. Érdekes kerülete ez Párizsnak, ugyanis az egyik fele a turisták paradicsoma, a Montmarte, a Sacré-Coeur, a szépség és a gazdagság vidéke. Másik része – és igen közel a gazdag utcáktól – az egyik legborzalmasabb negyed következik. Ahogy néhány nappal ezelőtt az Origo megírta, a La Chapelle-től északra a nők délután 5 után ki sem mernek menni az utcára, a Le Figaróban nyilatkozó nők szerint különösen a migránsválság óta elviselhetetlen a helyzet. Mélanchon ezen a részen volt kampánykörúton. Hogy mutassa szolidaritását, szeretetét a szegények felé, különös tekintettel a szegény gyerekek felé.

Jean Luc Mélanchon Forrás: Getty Images/Julien de Rosa / IP3/Julien De Rosa

Az út viszont nem sikerült túlságosan jól. A francia újságok arról számoltak be, és az egyik hírtelevízió felvételt is készített, hogy Mélanchon az utcán sétál, éppen kampányvideót csinálnak róla, és tíz-tizenkét gyerek körbeveszi és kedvesen ünneplik. Mindezt hangosan persze, ahogy tizenéves fiúk szoktak viselkedni, ha jó kedvük van. A gyerekek nagy védelmezője, a szegénység elleni küzdelem apostola, a társadalmi különbségek elleni háború hadvezére páratlanul durván rászólt a gyerekekre. Mint egy agresszív parancsnok. A 66 éves, radikális baloldali politikus úgy megijesztette a szó konkrét és átvitt értelmében szegény kisgyerekeket, hogy azok el is oldalogtak.

A francia televíziók azóta többször megmutatták Mélanchon sajátos lelepleződését.