Rendőrök, katonák, tűzszerészek vonultak ki Manchesterbe

Manchester, robbantó, robbantás
Manchester, 2017. május 25. A Sky News brit hírtelevízió által közreadott kép egy biztonsági kamera felvételéről, amelyen egy férfi látható, kék hátizsákkal, rajta lógó árcédulával a manchesteri Arndale bevásárlóközpontban 2017. május 19-én. Május 22-én, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a Manchester Arena nevű rendezvényközpontban. Huszonkét ember életét vesztette, ötvenkilenc megsebesült. (MTI/AP/Sky News)
Vágólapra másolva!
Újabb robbantástól tartottak, mert találtak egy elhagyott csomagot. A terroristáról újabb képeket tettek közzé.
Vágólapra másolva!

Több mint fél tucat rendőrautó állt meg a dél-manchesteri utcákban – írja a The Sun. A környéken ki kellett üríteni a Castlefield Campust, ahol speciális igényű fiatalok oktatása zajlik. A BBC egyik riportere szerint azonban a riasztás téves volt.

Ian Hopkins manchesteri rendőrfőkapitány csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy egy gyanús csomag miatt riasztották a rendőrséget és a hadsereget, de a vizsgálat megállapította, hogy a csomag nem tartalmazott veszélyes anyagot, és a kordont feloldották.

Amber Rudd brit belügyminiszter a héten már nyilvánosan is hangot adott felháborodásának az amerikai kiszivárogtatások miatt. A BBC szerint azonban az információcsere leállításáról szóló rendőrségi döntés oka az volt, hogy a The New York Timeshoz eljutatták az öngyilkos merénylő által használt pokolgép egyes alkotóelemeiről készített rendőrségi fotókat. A felvételeket a brit szolgálatok osztották meg az amerikai biztonsági szervekkel, a The New York Times pedig leközölte.

Andy Burnham, Manchester polgármestere csütörtöki Twitter-üzenetében közölte, hogy hivatalos panaszt tett az ügyben az Egyesült Államok londoni nagykövetségének ügyvivőjénél.

A Sky News közreadott egy biztonsági kamera által készített felvételt, amelyen a terrorista látható kék hátizsákkal, rajta lógó árcédulával a manchesteri Arndale bevásárlóközpontban.

Forrás: MTI/AP/Sky News

A hírportál a német hírszerzésre hivatkozva azt írja, hogy a bombatámadás előtt négy nappal a 22 éves Salman Abedi Düsseldorfban volt. Egyelőre nem tudni, hogy a német városban mennyi időt tölthetett, de közvetlen repülőjárattal körülbelül másfél óra alatt el lehet jutni Düsseldorfból Manchesterbe.

Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjének végén öngyilkos merénylő pokolgépet robbantott a Manchester Arena nevű rendezvényközpontban. Huszonkét ember halt meg, ötvenkilenc megsebesült.