A manchesteri öngyilkos merénylő: Salman Abedi

Fatal explosion at Manchester Arena TERRORIST ATTACK police blast TERRORISM England terror United Kingdom Emergency HORIZONTAL STADIUM CONCERT British Great Britain help Casualties chaos Ariana Grande first aid deadly fatal arena
MANCHESTER, UNITED KINGDOM - MAY 23: A British police officer escorts walking casualties away from the Manchester Arena stadium in Manchester, United Kingdom on May 23, 2017. A large explosion was reported earlier in the evening and British police confirmed that at least 19 killed and many other wounded at American singer Ariana Grande concert at Manchester Arena. Police said earlier the blast at the 21,000-seat arena shortly before 10.35 p.m. (2135GMT) local time was being investigated as a terror attack. Lindsey Parnaby / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A manchesteri terrortámadás óta sokan próbálnak arra választ találni, hogy ki volt valójában a 22 éves Salman Abedi, aki úgy döntött, hogy készít egy bombát, amit megtölt szegekkel, csavarokkal, és felrobbantja vele magát egy koncerten, ahol rengeteg gyerek van. A hétfő esti merényletben huszonketten haltak meg, a legfiatalabb áldozat mindössze nyolcéves volt. A Sky News írta meg az öngyilkos merénylő portréját.
Vágólapra másolva!

Salman Abedi Manchesterben született

Salman Abedi 1994-ben született Manchesterben, líbiai szülők fiaként.

Szülei a Kadhafi-rezsim elől menekültek az Egyesült Királyságba. Abedinek három testvére volt, egy bátyja, Ismail, egy öccse, Hashim és egy húga, Jomana.

Egy gyerekkori barátja azt mondta a fivérekről, Ismailről és Salmanról, hogy „normálisak" voltak, semmi se utalt arra, hogy erőszakosak lennének. „Mindig barátságosak voltak."

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Lindsey Parnaby

Abedi számos helyen lakott Fallowfieldben – Manchester egyik külvárosa –, a régi Maine Road stadion mellett. A külvárosban sok a szociális lakás, diákszállás. Problémát jelent a kábítószer és az erőszak is, de nem jellemző a környékre a radikalizmus.

A Manchesteri Iszlám Központjába járt imádkozni

Salman részt vett a Didsbury-mecset imáin az apjával.

A mecset, más néven a Manchesteri Iszlám Központ modern felfogású és mérsékelt – mondja Fawaz Haffar, a mecset egyik elöljárója. Haffar emlékszik Abadi apjára is. „Láttam őt imádkozni, de nem tudom, valójában ki volt.

Abedi a Salford Egyetem üzleti és menedzsment szakára járt, de két év elteltével, 2014-ben abbahagyta az előadások látogatását, és nem folytatta a tanulmányait.

Forrás: MTI/AP/PA/@Zach_Bruce/Twitter

A szomszédok szerint Abedi magának való volt

Az elmúlt években egy Elsmore Rode-i házban lakott.

Alan Kinsey a szomszédja volt, azt mesélte, egyszer bemutatott neki a férfi, amikor szólt neki, hogy rossz helyen parkol.

Szerinte Abedi egyedül élt, de sok látogatója volt.

Simon Turner szintén a környéken él, azt mondta, hogy két fiatal fiú élt a házban, de nagyon keveset tud róluk. Más szomszédok szerint Abedi magának való volt.