Merkel, Putyin és Macron is részvétét fejezte ki a terrortámadás kapcsán

Vágólapra másolva!
Putyin cinikus embertelen bűncselekménynek nevezte a terrortámadást. Merkel biztosította a briteket arról, hogy Németország kiáll mellettük. Macron telefonon beszélt Theresa May brit kormányfővel, és folyamatosan tájékozódik terrortámadással kapcsolatos vizsgálatról.
Vágólapra másolva!

Merkel felfoghatatlannak nevezte a támadást

Angela Merkel német kancellár részvétét fejezte ki a manchesteri robbantás áldozatainak, sebesültjeinek és a hozzátartozóknak,

felfoghatatlannak nevezve, hogy valaki egy "vidám popkoncertet" használjon fel arra, hogy "oly sok embernek elvegye az életét, vagy súlyos sérüléseket okozzon nekik".

Németország kiáll Nagy-britannia mellett

A támadás csak tovább erősíti határozottságunkat, hogy

- hangsúlyozta Angela Merkel. "Biztosítom a nagy-britanniai embereket arról, hogy Németország kiáll mellettük" - tette hozzá.

Putyin táviratban fejezte ki részvétét

Mély részvétét fejezte ki a manchesteri terrormerénylet miatt Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden a Theresa May brit miniszterelnöknek küldött táviratában - közölte a Kreml sajtószolgálata.

- hangsúlyozta üzenetében az orosz elnök.

Putyin megerősítette készségét a terrorellenes együttműködés növeléséhez a brit partnerekkel, mind kétoldalú alapon, mind pedig a széles körű nemzetközi erőfeszítések keretében - idézte a TASZSZ az orosz elnök táviratát.

Putyin részvétét nyilvánította az áldozatok családtagjainak, és mihamarabbi gyógyulást kívánt a sebesülteknek.

A leggyávább terrorizmusnak nevezte a robbantást a francia miniszterelnök

A francia kormány Nagy-Britanniával együtt folytatja küzdelmét a terrorizmus ellen

- jelentette ki keddi közleményében Emmanuel Macron francia államfő.
A nyilatkozatban, amelyet az elnöki hivatal hozott nyilvánosságra, Macron bejelentette, hogy telefonon beszél Theresa May brit kormányfővel, és folyamatosan tájékozódik az éjszakai manchesteri támadással kapcsolatos vizsgálatról.

Édouard Philippe francia miniszterelnök "a leggyávább terrorizmusnak" minősítette a robbantást, különös tekintettel arra, hogy azzal szándékosan gyermekeket vettek célba.

A kormányfő mély szomorúságát fejezte ki, és "a francia nép megingathatatlan barátságáról" biztosította a briteket.

A brit rendőrség szerint a hétfőn késő este elkövetett robbantás terrortámadás volt, házi készítésű pokolgéppel követte el egy férfi, aki meg is halt a merényletben. Vele együtt 22 ember vesztette életét, és 59-en megsebesültek.