Egy szemtanú szerint alig volt ellenőrzés a beléptetéskor

Terror Manchesterben robbantás
This frame grab taken from handout video taken on May 22, 2017 and released to the media via the Twitter account of @HANNAWWH shows the audience near the stage after the end of a concert by US singer Ariana Grande in the northern British city of Manchester where police said a man set off an "improvised explosive device". Twenty-two people, including children, were killed and dozens injured when a man detonated a bomb at a pop concert by US star Ariana Grande, in Britain's deadliest terror attack in 12 years. / AFP PHOTO / Twitter account of @HANNAWWH / Handout / -----EDITORS NOTE --- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Twitter account of @HANNAWWH" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS - NO ARCHIVES
Vágólapra másolva!
Nagyon hiányos volt, szinte nem is volt biztonsági ellenőrzés az arénába való belépéskor - jelentette ki Nikola Trochtová, egy fiatal cseh lány, aki hétfőn este Manchesterben részt vett Ariana Grande amerikai énekes koncertjén, amelynek végén a brit rendőrség közlése szerint terrortámadás történt.
Vágólapra másolva!

Se biztonsági kapu, se motozás

"Biztonsági ellenőrzés szinte nem is volt, egyenlő volt a nullával.

Nem kellett átmenni semmiféle fémdetektoros kapun. Az egyetlen, ami érdekelte őket, van-e nálunk víz"

– nyilatkozott Trochtová telefonon kedden reggel Manchesterből a közszolgálati Cseh Rádiónak.

A táskákat szinte nem is ellenőrizték, meg sem nézték, mi van bennük. Mindenféle motozás nélkül beengedtek, nem ellenőrizték, nincs-e valakinél valamilyen veszélyes tárgy

– mesélte saját tapasztalatait a cseh lány.

Forrás: AFP/Handout

Mindenki pánikba esett, senki nem tudott semmit

Szerinte a robbanás néhány perccel az után történt, hogy az énekesnő elhagyta a színpadot.
"Robbanást hallottunk a főkijárat felől. Először semmi sem történt, majd hatalmas kiabálás tört ki, és a nézők onnan felénk tülekedtek. Mindenki pánikba esett, az emberek igyekeztek az üléseken keresztül is más kijáratokhoz jutni.

– folytatta elbeszélését Nikola Trochtová.

Forrás: AFP/Paul Ellis

A vészkijáratokat csak később nyitották ki

Elmondása szerint a manchesteri arénának három nagy kapuja van, és a vészkijáratokat csak mintegy 5-10 perccel a robbanás után nyitották ki. "A hangszórón azt közölték, hogy minden rendben, őrizzük meg a nyugalmunkat, és hagyjuk el az arénát" – nyilatkozott a lány.

A brit rendőrség szerint a terrortámadást házi készítésű pokolgéppel követte el egy férfi, aki meg is halt a merényletben. Vele együtt 22 ember vesztette életét, és 59-en megsebesültek.

Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Lindsey Parnaby