Több arab vezetővel is találkozott Donald Trump Rijádban

TRUMP, Donald; SZALMAN, bin Abdel-Aziz
Rijád, 2017. május 21. A Szaúdi Sajtóügynökség (SPA) által közreadott képen Szalmán bin Abdel-Azíz szaúd-arábiai király (j), Donald Trump amerikai elnök (k) és neje, Melania Trump a Murabba palotában tartott fogadási ünnepségen Rijádban 2017. május 20-án. Donald Trump első hivatalos külföldi körútja során látogatott Szaúd-Arábiába. (MTI/EPA/Szaúdi Sajtóügynökség)
Vágólapra másolva!
A bahreini királlyal, az egyiptomi elnökkel és a katari emírrel is találkozott Donald Trump amerikai elnök a szaúd-arábiai Rijádban.
Vágólapra másolva!

Donald Trump amerikai elnök nagyon bizakodóan nyilatkozott a Hamad bin isza al-Kalifa bahreini királlyal való találkozásáról.

- nyilatkozott Trump.

Al-Kalifa sejk is pozitívan beszélt a két ország kapcsolatáról. A sejk elmondta, hogy a két ország remekül megérti egymást és viszonyuk immár 120 évre nyúlik vissza.

A szaúdi király és a szaúdi miniszterlnök

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Bernd Von Jutrczenka

Az amerikai elnök azt is jelezte, hogy szeretné felkeresni Egyiptomot, mert úgy véli, hogy Abdet Fattah asz- Sziszi elnök "óriási munkát végzett embert próbáló körülmények között".

A katari emírrel pedig katonai megállapodásokról tárgyalt.


Donald Trump szaúd-arábiai látogatásán az iszlám világ több vezetőjével is találkozik és részt vesz majd az Öböl-menti Együttműködési tanács ülésén illetve egy amerikai-muszlim csúcstalálkozón is.