Vezetés közben elaludt egy villamosvezető Londonban

2017.05.19. 17:16

Elaludt vezetés közben egy londoni villamosvezető, emiatt a város polgármestere, Sadiq Khan a Facebookon adott hangot dühének. 

Az Evening Standard című lap internetes oldalán bemutatott pénteken egy egyperces videót, amelyet a villamos egyik utasa készített. A felvételen a sofőr előrebukott fejjel alszik a volánnál.

Rendkívül dühös vagyok az eset miatt, biztos vagyok benne, hogy minden londonit annyira sokkolt, mint engem - írta Khan.

Egy piros lámpánál aludt el a vezető

A felvétel szerda reggel készült London egyik déli városrészében, Croydonban. A vezető az utasokkal tömött villamost megállította egy közlekedési lámpánál, de percekig nem indult tovább. Az utasok néhány perc után kopogtatni kezdtek a vezetőfülke ablakán, hogy felébresszék. A következő megállónál szinte minden utas leszállt.

Tavaly többen meghaltak egy villamos balesetben Londonban

Tavaly novemberben alig néhány utcával arrébb kisiklott egy villamos, a balesetben heten meghaltak és több mint ötvenen megsebesültek. Az akkori sofőrnek gondatlanságból elkövetett emberölésért kell felelnie.

"A gyászoló családokat és túlélőket elborzasztja ez a videó" - írta a polgármester. Mint kifejtette, beszélt a First Group közlekedési társaság vezetőjével is.
Az Evening Standard szerint a First Group felfüggesztette a villamosvezetőt és vizsgálatot indít ellene.