Sorosék videóval bátorítják az illegális bevándorlókat

Olaszország, migráns, menekült, Líbia
Illusztráció.
Vágólapra másolva!
Olaszország járőrhajókkal segíti Líbiát, hogy minél hatékonyabban visszaszorítsa az embercsempészetet, és megfékezze az Európába tartó menekülthullámot. Miközben a kontinens egyik fele a bevándorlás megfékezésén dolgozik, civil szervezetek uniós forrásokból olyan animációs filmet készítenek, amelyek migrációra bátorítanak. Ismét Soros György van a háttérben.
Vágólapra másolva!

Fegyveres katonák őrzik Tripoli kikötőjében azt a négy járőrhajót, amelyet Olaszország adományozott a líbiai kormánynak. Az olasz belügyminiszter az átadó ünnepségen azt mondta, Olaszország az elkövetkező időszakban még hat ilyen hajót ad az afrikai országnak – olvasható a hirado.hu oldalán.

A római kormány és az Európai Unió azt ígérte, több millió euróval segíti Tripolit, hogy a város a megfelelő szintre tudja felfejleszteni parti őrségét, már megkezdődött az EU-ban 90 líbiai katona kiképzése, akiknek a feladata

a migránsok Földközi-tengeren való átkelésének megfékezése lesz.

Soros videóval buzdítja a migránsokat

Ám miközben Európa egyik fele a tengeri átkelést próbálja kétségbeesetten visszaszorítani, egyes civil szervezetek migrációt támogató videókkal bátorítják az embereket arra, hogy keljenek útra, az Európai Unióban ugyanis szeretettel várják őket.

Az Európaiak Határok Nélkül nevű civil szervezet videója az Európai Bizottság, a francia kormány és a Fondation Hippocréne támogatásával készült el.

Utóbbi szorosan együttműködik Soros György Nyílt Társadalom Alapítványával,

amely évek óta migrációra biztatja a fiatalokat. Az animációt két nyelven, franciául és angolul is elkészítették, és feltöltötték a legnagyobb videómegosztó portálra.

A másfél perces filmben egy család úgy dönt, hogy útra kel, és elhagyja háború dúlta országát. Egy kapuhoz ér, amely fölött a FRONTEX felirat olvasható, ez a rövidítése az Európai Határ- és Partvédelmi Ügynökségnek. A családtagok itt bejutnak, mert azt mondják, hogy menedékjogot kérnek.

Szükség van a bevándorlókra

Ekkor jelenik meg egy farmeres, szemüveges tündér fehér pólóban, amelyen az Európai Unió zászlaja látszik, és felajánlja, hogy segít rajtuk.

Egy arab embertől repülőszőnyeget szerez be,

és az EU-ba szállítja a családot. Először egy kelet-európai országban szállnak le, de mivel itt nem fogadják őket szívesen, továbbrepülnek nyugat felé – ott azonban minden más. Az emberek szeretettel köszöntik őket, szállást adnak nekik, sőt az egyik nyugati férfi azt mondja üdvözlésképpen, hogy nagy szükség van a bevándorlókra.

Az animáció egy közös ebéddel zárul, ahol együtt esznek a nyugat-európaiak és a migránsok, igaz már nem hagyományos ebédlőasztalnál, hanem földön ülve egy alacsony asztal körül, amilyet főleg az arab országokban használnak. Végül egy gyerekhang szólal meg: „Európa őrzi a határait, és befogadja szívébe a menekülteket. És ön?" – teszi fel a kérdést.