Órákra beszorult egy kislány nyelve egy Disney-s pohárba

Vágólapra másolva!
A Disney Store visszahívta az üzletekből az utazó poharait, miután az egyikbe beleszorult egy kislány nyelve ivás közben. A pohár fedelét csak a kórházban tudták leszedni a gyerek nyelvéről fűrész és fúró segítségével.
Vágólapra másolva!

A kislány az iskolába vitte magával a Szörny Rt.-s mintájú poharat, a skóciai Kirkintilloch-ban. Ivás közben azonban a nyelve a fedél nyílásába csúszott, és beszorult.

A kislány 31 éves édesanyja azt mondta, múlt hét szerdán, délelőtt fél 11 körül hívták be az iskolába. A kislány nyelvén ott volt az egész, vízzel teli pohár. Mivel az egyetlen nyílásban a kislány nyelve volt, légmentesen zárt pohár, ezért

nem tudták lecsavarni a fedelét.

Az egyik tanár segített tartani a nehéz poharat.

Miután kihívták a mentőket, az édesanyának sikerült a kislány nyelvét kicsit arrébb tolni, így levegő jutott a pohárba, és le tudták csavarni a fedelét. Az azonban még mindig a kislány nyelvére volt szorulva - írja a BBC.

A kislány nyelve már lila és duzzadt volt, a kiérkező mentők pedig nem tudták helyben leszedni a fedelet, ezért bevitték a kórházba.

Ott az orvos azt mondta, még sosem látott hasonlót.

A kislánynak fájdalomcsillapítót adtak, és jéggel próbálták enyhíteni a duzzanatot.

Végül egy fűrésszel és egy fogorvosi fúróval sikerült leszedni a fedelet a nyelvéről.

A fedél összesen négy órán keresztül volt a kislány nyelvére szorulva. A lány az eset után egy darabig még nem tudott rendesen enni, ezért a hét hátralévő részében nem ment iskolába.

A Disney Store azt mondta, az összes ilyen és hasonló poharukat levették a boltok polcairól, és megsemmisítik őket.

A kislány édesanyja azonban azt szeretné, ha a már megvett poharakat is visszahívnák, mert szerinte könnyen történhet hasonló más gyerekekkel is.