Petíciót akartak átadni a melegek kínzása miatt, letartóztatták őket

News Magyar melegek lettek szexrabszolgák Miamiban
Vágólapra másolva!
Melegjogi aktivisták petíciót akartak benyújtani Moszkvában, hogy vizsgálják ki azokat a panaszokat, hogy meleg férfiakat kínoznak az Oroszországhoz tartozó autonóm köztársaságban, Csecsenföldön. Az aktivistákat letartóztatták. 
Vágólapra másolva!

A letartóztatottak orosz és olasz nemzetiségűek voltak. A rendőrség azt mondta törvénytelenül cselekedtek, azért fogták el őket.

Az aktivisták szerint a petíciót, amit be akartak nyújtani, legalább 2 millióan írták alá. A petícióban azt kérik, hogy induljon alapos, független vizsgálat arról. hogy Csecsenföldön fogva tartottak és megkínoztak meleg férfiakat.

A csecsen vezető, Ramzan Kadirov nem csak a kínzásokat tagadta, hanem azt is, hogy melegek egyáltalán léteznek a köztársaságban.

A múlt héten Vladimir Putyin orosz elnök, Angela Merkel német kancellár kérésére, már megígérte, hogy vizsgálatot indítanak az ügyben.

A BBC-nek nyilatkozott az egyik áldozat, aki a nevét viszont nem merte vállalni. Néhány hete utazott a Csecsen Köztársaságba, ahol kiderült, hogy meleg. Ezután elfogták és megkínozták. Azt mondta,

kábelekkel verték, majd elektrosokkolták őket. Eddig összesen hárman haltak bele a kínzásokba.

– mondta a férfi, aki most egy védett otthonban van.

A múlt hónapban Natalia Popleveszkaja orosz melegjogi aktivista azt mondta, hogy Csecsenföldön szervezett kampányt tartottak a melegek ellen. A csecsen kormány szóvivője, Ali Karimov tagadta ezt. Azt mondta:

– mondta.

A kínzásokról beszámoló független orosz lap, a Novaja Gazeta újságíróit folyamatosan fenyegetik a beszámolók óta.