Harmadszor vesztettek idén időközi választást a demokraták

Heath Mello
Vágólapra másolva!
Ismét veszítettek a demokraták egy időközi választáson az Egyesült Államokban, az idén ezúttal már harmadik alkalommal.
Vágólapra másolva!

A nebraskai Omahában tartottak polgármester-választást, amelyre országos figyelem irányult.

A demokraták egy 37 éves üzletembert indítottak, aki a Demokrata Párt új nemzedéke képviselőjeként kampányolt, vállalkozásbarát politikát hirdetett és a gazdasági növekedést tartotta az egyik legfontosabb tényezőnek a város fellendítése érdekében. Az amerikai társadalomban fontos kérdésnek számító abortusz ügyében azonban Heath Mello nem a Demokrata Párt országos vezetőségének politikáját hirdette, hanem kiállt a saját abortuszellenes álláspontja mellett.

Heath Mello Forrás: heathmello.com

A pártelnök Tom Perez, a demokraták Országos Bizottságának vezetője nyíltan bírálta a jelöltet, s ezzel elidegenítette a demokrata párti híveket."Megdöbbentő, hogy pártunk elnöke szerint az életet igenlő demokratáknak nincs helyük a pártban" - idézte a Fox televízió a Demokrata Párt nebraskai elnökét, Jane Kleebet.

A polgármester-választást a 63 éves republikánus Jean Stothert nyerte, akit immár másodszor választottak meg a város vezetőjévé.

Az idén ez a harmadik időközi választás, amelyet a demokraták elveszítettek. Korábban Kansasben és a déli Georgia államban maradtak alul a republikánusokkal szemben.