Illegális migránstáborokat számolnak fel Párizsban

Vágólapra másolva!
A francia hatóságok megkezdték több illegális migránstábor felszámolását Párizsban. Az illegális sátortáborokban közel 1000 migráns él, őket befogadóközpontokba szállítják át.
Vágólapra másolva!

A hatóságok szerint a közbiztonság és a higiéniai körülmények miatt kellett elrendelni a terület kiürítését, amelynek végrehajtása érdekében átmenetileg a forgalmat is lezárták a környéken.

– közölték a hatóságok.

Az illegális táborok pár méterre vannak a befogadóközponttól

A kisebb sátortáborok alig néhány méterre jelentek meg a migránsokat befogadó humanitárius központtól, amelyet tavaly novemberben, az illegális táborok felszámolását követően nyitott meg a fővárosi önkormányzat. Ez az első és eddig egyetlen átmeneti humanitárius tábor Párizsban.

Közel 1000 migránst kell elhelyezni

Emmanuelle Cosse, a távozó szocialista kormány lakhatási minisztere elmondta, hogy

a migránsokat olyan központokba szállítják el, ahol néhány napon belül megvizsgálják a "közigazgatási helyzetüket", majd befogadóközpontokban osztják szét őket országszerte.

A tárcavezető szerint mintegy 700-1000 embert kell elhelyezni.

Márciusban egyszer már kiürítették a tábort

A táborok felszámolásában 350 rendőr, a fővárosi önkormányzat 100 munkatársa és a humanitárius szervezetek aktivistái vesznek részt.

A táborhelyet március 9-én egyszer már kiürítették, akkor mintegy 200 menedékkérő tartózkodott ott, őket átmenetileg a szomszédos humanitárius központban helyezték el.

A nyitás óta 10 ezer migráns fordult meg a befogadóközpontban

A lakhatási miniszter szerint a 400 férőhelyes átmeneti központban a novemberi nyitás óta 10 ezer menedékkérő fordult meg.

A központ folyamatosan tele van, de az emberek gyorsan cserélődnek, miután a menedékkérők kevesebb mint tíz napig maradnak itt, mielőtt továbbküldik őket vidéki befogadóközpontokba.