Sebastian Kurz: Magyarország vezető ország az uniós határok védelmében

menekültek, migráns, migráció, Röszke, vonat, határ, Szerbia,
Horgos, 2015. szeptember 15. Illegális bevándorlók alszanak a régi Horgos-Röszke határátkelőhelynél, a magyar-szerb határ szerbiai oldalán 2015. szeptember 15-én. Ezen a napon hatályba léptek a migrációs helyzet miatti új szabályozások.
Vágólapra másolva!
Az osztrák külügyminiszter azt mondta: Magyarország nélkülözhetetlen ország az uniós határok védelmében. 
Vágólapra másolva!

Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Süddeutsche Zeitungnak nyilatkozott. A külügyminiszter szerint fel kell hagynia mindenkinek az erkölcsi felsőbbrendűséggel. "Nem akarom, hogy sok kelet-európai másodosztályú európainak érezze magát" - mondta.

Hozzátette, hogy

Németország, Svédország és Ausztria migrációs megoldása kifejezetten rossz lépés volt, ami még az európai jognak sem felelt meg.

Sebastian Kurz a kezdetek óta ellenezte a nyitott határok politikáját. Több országra is érvényes volt az, hogy megpróbálta mentesíteni térségét a totális túlterheltségtől.

– mondta Sebastian Kurz.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Majd hozzátette, hogy a média sokszor ártatlan gyerekeket és asszonyokat mutatott, pedig szerinte többnyire fiatalkorú férfiak jöttek. Emellett, olyan kutatásokat jelentettek meg, amelyek szerint szüksége lett volna a gazdaságnak és a munkaerő piacnak ezekre az emberekre.

Elhitették, hogy szakemberek jönnek az országba, de ez közel sem volt így

– mondta Sebastian Kurz.