Tízezreket evakuáltak bombák miatt Németországban

németország, hanover, kiürítés, bomba
Employees of the munitions disposal service are preparing the site of a world war bomb for its defusing in Hanover, Germany, 05 May 2017. The preparations for the largest so-far largest defusal action are being carried out in the state capital. On 07 May 2017 approximately 50,000 people will be affected. Photo: Peter Steffen/dpa
Vágólapra másolva!
Több tízezer embert evakuáltak Németországban második világháborús bombák miatt. A német hatóságok szerint ez az eddigi legnagyobb ilyen akciójuk – írta meg a Deutsche Welle.
Vágólapra másolva!

Összesen 13, második világháborús bombát találtak Hannoverben, amelyek miatt

50 ezer embert kellett evakuálni

a környékről.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

Az, hogy ilyen sok bomba van még a földfelszín alatt, nem meglepő, hiszen 1943 októberében a szövetségesek több ezer bombát dobtak Németországra, ezért máig találnak háborús robbanószerkezeteket. A fel nem robbant bombák egyre nagyobb kockázatot jelentenek, ma már az

anyagfáradás jelenti a legnagyobb rizikófaktort.

Az evakuálást már pénteken megkezdték, először a

kórházi betegeket

vitték biztonságos helyre. A legtöbb embernek viszont csak szombat reggel kellett elhagynia otthonát. A hétvégére tervezett kulturális programokat lemondták.

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

Tavaly karácsonykor

Németország déli részén 54 ezer embert

kellett biztonságos helyre vinni bombák miatt. Hét évvel ezelőtt pedig egy közép-németországi város megtisztítása alatt három bombaszakértő halt meg hasonló akcióban.