Nem büntetik a gyerekei haláláért a gyilkos anyát

skizofrénia
Vágólapra másolva!
2014 decemberében egy nő egyszerre 8 gyermekével végzett Ausztráliában azon a napon, amikor - ahogy mondta - "egy galambon keresztül kapta az égi üzenetet, miszerint csak akkor védheti meg a gyermekeit a démonoktól, ha megöli őket". 
Vágólapra másolva!

Az édesanya, aki megölte saját gyerekeit és az unokaöccsét, nem vonható felelősségre a tetteiért, ugyanis skizofréniával diagnosztizálták. Tehát nem volt tudatában annak, mit tesz éppen - írta a BBC

Raiina Thaiday 2014 decemberében ölte meg három lányát, négy fiát és az unokaöccsét Ausztráliában. Múlt hónapban mondták ki hivatalosan, hogy a nőt

nem lehet megvádolni, hiszen nem tud betegsége miatt felelősséget vállalni.

A 40 éves nőt jelenleg egy brisbane-i biztonsági központban tartják fogva. Nem biztos, hogy valaha is képes lesz visszatérni a közösségbe, és újra normális életet élni.

A kép csak illusztráció Forrás: --

A pszichiáterek szerint a nő mentális állapota a gyilkosság előtti hónapokban kezdett rohamosan romlani. Van ugyanis egy tévképzete, miszerint ő a kiválasztott, akinek meg kell védenie magát és családját a kiszabadult démonoktól.

A gyilkosság előtt egy galamb hangját hallotta, amiről azt gondolta, hogy az égiek így üzennek neki. Az üzenet az volt, hogy meg kell ölnie a gyerekeket ahhoz, hogy megmentse őket.


Dr. Frank Varghese pszichiáter azt mondta, hogy Thaiday egy úgynevezett apokaliptikus téveszmés állapotban szenvedett. A skizofréniának ez egy súlyosabb állapota.

A gyermekek holttestét Thaiday felnőtt fia, Lewis találta meg. Az anyjára a ház előtt bukkant rá, aki

harmincötször szúrta meg saját magát.