Hatalmas robbanás történt a török-szír határ közelében

Vágólapra másolva!
Hatalmas robbanás történt szerdán a szíriai felkelők ellenőrizte egyik településen, a török határ közelében, legalább öt ember meghalt, vannak sebesültek is - közölte egy emigráns szervezet.
Vágólapra másolva!

A londoni székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) arról számolt be, hogy autóba rejtett pokolgép lépett működésbe Azáz városban, közel az ellenzéket képviselő átmeneti szíriai kormány irodáihoz.

Az OSDH, valamint az Azáz Tájékoztatási Központ is megerősítette az áldozatok számát.

Azáz városa a felkelők egyik kulcsfontosságú ellátási útvonalán fekszik, a fegyveresek és az ellenzéki aktivisták központja. A település az ország más részéből elüldözött embereknek is otthont ad.

Tűzszünetről tárgyalnak

A szerdai robbantással egy időben a szíriai kormány és a felkelők képviselői a kazahsztáni fővárosban, Asztanában felújították az orosz támogatással indított tűzszüneti tárgyalásokat.
A megbeszéléséken az Egyesült Államok külügyminisztériuma egy magas rangú képviselőjével képviselteti magát. Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi telefonbeszélgetéséből szorosabb szíriai együttműködés körvonalazódott. A washingtoni Fehér Ház közlése szerint a két politikus megvitatta a biztonsági övezetek megteremtésének kérdését Szíriában, ahol már hat éve tart a polgárháború.