Putyin: Befejeződött az orosz-török kapcsolatok helyreállítása

PUTYIN, Vlagyimir, ERDOGAN, Recep Tayyip
Szocsi, 2017. május 3. Vlagyimir Putyin orosz elnök (j) és Recep Tayyip Erdogan török államfő megbeszélést folytat a Szocsiban fekvő elnöki rezidencián 2017. május 3-án. (MTI/AP pool/Alekszandr Zemljanyicsenko)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök a török hivatali partnerével, Recep Tayyip Erdogannal folytatott tárgyalások után azt mondta, befejőzött az orosz-török kapcsolatok válság utáni helyreállítása, a két ország visszatért a normális partneri együttműködéshez.
Vágólapra másolva!

Oroszország és Törökország viszonyában törés következett be azt követően, hogy a török légierő 2015 végén, légtérsértésre hivatkozva lelőtt egy szíriai bevetésen lévő orosz bombázót.

Recep Tayyip Erdogan török államfő és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat a Szocsiban fekvő elnöki rezidencián 2017. május 3-án Forrás: MTI/AP/POOL/Alekszandr Zemljanyicsenko

A kapcsolatok azután kezdtek helyreállni, hogy Erdogan személyesen kért bocsánatot az incidensért.
Putyin elmondta, hogy a kétoldalú kereskedelem visszaesése megállt, sőt, enyhe növekedés kezdődött. Bejelentette egy 1 milliárd dolláros kétoldalú befektetési alap létrehozását.

Azt mondta, az orosz hatóságok készek segítséget nyújtani a török partnerszervezeteknek Törökország idegenforgalmának biztonsága érdekében, különös tekintettel arra, hogy ismét számos orosz turista utazik oda.