A Duna-parton épülhet fel Szlovákia első felhőkarcolója

Vágólapra másolva!
Pozsonyban, a Duna belváros felőli, bal partján épülhet fel Szlovákia első felhőkarcolója - írta szerdán a pozsonyi Hospodárské Noviny szlovák gazdasági-közéleti napilap.
Vágólapra másolva!

Az első szlovákiai felhőkarcoló megépítését az elmúlt években nagy volumenű pozsonyi ingatlan-beruházásaival ismerté vált vállalat, a J&T Real Estate vette tervbe. Felhőkarcolónak a jelenleg aktuális meghatározás szerint a 150 méternél magasabb lakóépületek számítanak.

A csaknem 170 méter magasra tervezett épület, amelynek 46 földfelszín feletti emelete lesz, az Eurovea 2 projekt részeként épül majd fel.

Az említett ingatlanprojekt első szakaszát 2010-ben adták át,

annak részeként egyebek mellett iroda- és lakóépületek, egy szálloda, illetve egy, a projekt nevét viselő bevásárlóközpont épült meg, a Pozsony óvárosát és tágabb belvárosát összekötő Duna-parti részen, az Öreg híd és az Apolló híd között.

A projekt második szakaszában a már meglévő részek bővítése mellett 6 új épület készül majd el, köztük a lakóháznak tervezett felhőkarcoló, új kerékpárutak épülnek, valamint meghosszabbítják az első szakaszban kialakított Duna-parti sétányt is. A vállalat sajtószóvivője azt mondta, a projekt egyelőre a tervek jóváhagyási stádiumában van, amennyiben minden a vállalat elképzelései szerint alakul, a tervek 2019-ben valósulhatnak meg.