Kigyulladt egy mecset Stockholm közelében

2017.05.01. 12:29

Stockholm elővárosában éjszaka kigyulladt az ország legnagyobb síita mecsetje. A tűzben senki nem sérült meg. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz.

A mecset homlokzata és teteje sérült meg a tűzben. A helyszínt lezárták a helyszínelés miatt. Lars Byström, a svéd rendőrség szóvivője a TT svéd hírügynökségnek elmondta, hogy gyanújuk szerint a tüzet az épületen kívül gyújtották meg, nem bent keletkezett. A tűzoltókat nem sokkal éjfél után riasztották, hogy ég az épület.

Forrás: MTI/EPA/TT NEWS AGENCY/Anders Wiklund

Aggódnak a helyi muszlimok

Akil Zahiri, a helyi muszlim közösség szóvivője elmondta, hogy a muszlimokat felzaklatták a történtek, sokan aggódnak. A hivatalos nevén Ali Imám Muszlim Központ illetékesei pedig azt tudatták, hogy a tűzben az épületnek körülbelül a negyede megsemmisült.
Ha valóban gyújtogatás történt, akkor meg kell erősítenünk a biztonsági intézkedéseket - hangsúlyozta Zahiri.

Svédországban már több mecsetre is rátámadtak

Svédországban idegengyűlölők és terroristák is támadtak már mecsetekre. Egy éve egy bevallottan idegengyűlölő férfi támadt egy benzines kannával egy mecsetre, és tavaly a síitákat is ellenségnek tekintő Iszlám Állam jelentkezett elkövetőként egy malmöi mecsetben elkövetett gyújtogatás után.