Halálos viharok söpörnek végig az Egyesült Államok déli és középső részén

2017.05.01. 11:32

Súlyos csapást mért az időjárás az Egyesült Államok déli és közép nyugati részére. Több tornádó is lecsapott, hatalmas áradások és egy hóvihar is volt a hétvégén. A szélsőséges időjárás 14 ember, köztük több gyerek életét követelte. Az áldozatok száma valószínűleg még emelkedni fog, a mentés még több helyen folyik - írjaa Deutsche Welle.

Négy tornádó pusztított szombaton Texas államban. Canton polgármestere, Lou Ann Everett azt mondta újságíróknak vasárnap reggel, hogy legalább négyen meghaltak és ötvenen megsérültek. A tornádó erejét mutatja, hogy nyaralókat semmisített meg, fákat tépett ki gyökerestül és még egy teherautót is felkapott.

Halálos áradás Arkansas-ban

A szomszédos államban, Arkansas-ban árvíz és szélvihar tombolt, öt ember halt meg. Elsodort egy 10 éves gyereket is a víz, és a tűzoltóparancsnok is meghalt, aki egy autóval karambolozott miközben a mentést végezte a vihar alatt.
Az arkansasi mentőalakulatok még mindig keresnek egy 18 hónapos kislányt és egy 4 éves fiút, akiknek az autója lesodródott egy hídról – adta hírül a Madison megyei seriff hivatal.


A nagy esők okozta árvíz eddig két embert ölt meg Missouri államban. Az egyik áldozat egy nő volt, aki állítólag nem tudott kijutni az autójából, amikor azt elsodorta az ár.
A Mississippi katasztrófavédelmi osztály megerősítette, hogy ketten haltak meg, az egyikük egy 7 éves gyerek, akit halálos áramütés ért.A nashville-i rendőrség tájékoztatása szerint Tennessee államban egy 2 éves kislány halt meg, amikor egy széllökés ledöntötte azt a futballkaput, ami mellett állt. A nehéz fémszerkezet ráesett.

A hóvihar tönkreteheti a termést

Kansasben és Oklahomában vasárnap hóvihar tombolt. A nem várt hóról és szélről videókat posztoltak a helyi gazdák a Twitteren. Sokan aggódnak a búzáért, félő, hogy a fagy kárt okoz a növényekben.

 A hatóságok lezárták a kansasi autópályát, ahol a hó vastagsága 8-10 cm.

Folytatódhat a pokoli időjárás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az áradások folytatódnak Oklahoma, Arkansas, Missouri, Illinois és Indiana államban. A hatóságok arra is figyelmeztetettek, hogy súlyos viharok várhatóak az Atlanti-óceán közepén, és Egyesült Államok északkeleti részén hétfő délután.