120 éves Európa legrégebbi luxus szállodacsoportja

Budapest Hotel Kempinski Hungary interior
Vágólapra másolva!
Idén áprilisban ünnepli a Kempinski Hotels a 120. születésnapját. Az évforduló miatt a világ összes Kempinski szállodájában eseményeket szerveznek. Budapesten is ünnepeltek, ráadásul dupla ok volt rá.
Vágólapra másolva!

A Kempinski Hotelst 1897-ben alapították és ezzel a legrégebbi európai luxusszálloda-csoport. Mára 75 ötcsillagos szálloda tartozik a lánchoz 30 országban, a következő években pedig a tervek szerint folytatják a terjeszkedést Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában. A portfolióba történelmi jelentőségű szállodák, díjnyertes városi szálláshelyeket, egzotikus üdülőhoteleket és rangos apartmanházakat egyaránt tartoznak.

A Kempinski alapító tagja a Global Hotel Alliance (GHA) szervezetnek, amely a világ legnagyobb független szállodákból álló szövetsége.

A lánc a világ legismertebb és legkülönlegesebb hotelei közül többet is menedzsel és üzemeltet, ilyen a berlini Adlon, az Emirates Palace Abu-Dzabiban, és a Çirağan Palace Isztambulban.

Magyarországon két évfordulót ünnepeltek Forrás: Jan Prerovsky

Magyarországon, a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben is ünnepeltek, ráadásul kettős jubileumot, ugyanis 1992-ben,

25 évvel ezelőtt nyílt meg a fővárosi szálloda,

az évfordulót egy új konferenciaszinttel várták, amelyet most mutattak be.

2017-ben egyébként nem csak a 120. évforduló megünneplése van fókuszban, ebben az évben ugyanis a Kempinski visszatér Amerikába. A Gran Hotel Manzana Kempinski La Habana júliusban nyílik meg Kubában, első ötcsillagos luxushotelként.