„Könyörtelen csapásra” készül Észak-Korea

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államok és Dél-Korea közös hadgyakorlatot kezdett szerdán, miközben Kim Dzsongun észak-koreai vezető utasította országa haderőit, hogy készüljenek fel az ellenségre mérendő „könyörtelen csapásra".
Vágólapra másolva!

Az amerikai hadsereg szóvivője szerint a Foal Eagle kódnevű manőverekben 3600 amerikai katona vesz részt, és ez az első olyan gyakorlat, amely két hónapig tart majd. Március 13-án egy másik, Key Resolve fedőnevű hadgyakorlat is kezdődik.

Dél-Korea az éves rendszerességgel megrendezett közös katonai manőverek védelmi jellegét hangsúlyozza, míg Phenjan azokat ellene irányuló agressziónak, „burkolt hadüzenetnek” tekinti.

Kim Dzsongun a hadsereg egyik alakulatának főhadiszállását meglátogatva üdvözölte a katonáknak az amerikai és dél-koreai ellenséggel szembeni „éberségét”, továbbá azokat a hatalmas erőfeszítéseket, amelyeket egy invázióra felkészülve tesznek – közölte szerdán a KCNA helyi állami hírügynökség.

Kim egyúttal utasította katonáit, hogy dolgozzanak ki teljes körű ellenlépéseket egy váratlan, ellenséges légitámadásra.