Még mindig nem tudni, mibe halt bele Kim Dzsongun féltestvére

2017.02.15. 20:22

Elvégezték ugyan az észak-koreai vezető testvérének boncolását, de még mindig nem tudni pontosan, hogy a valószínűleg meggyilkolt Kim Dzsongnam halálának mi volt a pontos oka.

Elvégezték Kim Dzsongun észak-koreai vezető féltestvérének boncolását malajziai igazságügyi orvosszakértők, de a halál okát egyelőre nem állapították meg. A malajziai sajtó szerint Kim Dzsongnam testének boncolásán észak-koreai diplomaták is jelen voltak.

Ellenezte Észak-Korea a boncolást

Sajtóhírek szerint az észak-koreai tisztségviselők ellenezték az igazságügyi orvosszakértői vizsgálatot.Kérték a holttest azonnali kiadatását, de a helyi hatóságok megtagadták. Egyelőre nem született döntés arról, hogy kiadják-e Dzsongnam holttestét vagy sem.

Időközben őrizetbe vettek egy vietnami útlevéllel rendelkező nőt az észak-koreai vezető féltestvérének meggyilkolása miatt - közölte a malajziai rendőrség. Hozzátette: további külföldieket is keresnek az ügyben. 

A repülőtér biztonsági kameráján látható nőt vették őrizetbe a halálesettel kapcsolatbanForrás: MTI/AP/Star TV

A 45 éves Kim Dzsongnamot két nő mérgezhette meg hétfőn a Kuala Lumpur-i repülőtéren. Egyes források szerint mérgezett tűkkel támadták meg a férfit, mások szerint folyadékot öntöttek az arcára. Egyes források szerint Kim Dzsongnam politikai gyilkosság áldozata lett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK