Mérgezett tűkkel ölték meg Kim Dzsongun mostohafivérét

2017.02.14. 13:21

Két nő támadt rá a férfira egy malajziai repülőtéren.

A TV Csoszan nevű dél-koreai kábeltévé beszámolója szerint a gyilkosság még hétfőn történt, ügynökök a tettesek, a malajziai rendőrség pedig arra gyanakszik, hogy Észak-Korea állhat a merénylet mögött. 

Kim Dzsongnam Észak-Korea néhai kommunista diktátora, Kim Dzsongil elsőszülött fia volt. A dél-koreai Jonhap hírügynökség szerint házasságon kívül született, anyja színésznő volt, aki Moszkvában halt meg. Dzsongnam jó ideje külföldön élt, nem volt semmilyen hivatalos észak-koreai tisztsége. 

Ennek ellenére Észak-Korea malajziai nagykövetsége kedden kérvényezte a helyi hatóságoktól az észak-koreai vezető megölt mostohafivére, Kim Dzsongnam testének átadását. A malajziai rendőrség közölte, hogy előbb elvégzik a szükséges nyomozati cselekményeket, mivel február 15-én várható az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat. 

A malajziai rendőrség közölte azt is, hogy Namnál egy Kim Csol névre kiállított útlevelet találtak.  A hamis névre kiállított okmány szerint Csol 1970-ben született Phenjanban. Kim Dzsong Namot már korábban is rajtakapták, hogy hamis úti okmányokkal utazott, így 2001-ben egy japán repülőtéren fogták el egy Dominikai Köztársaságban kiállított útlevéllel.