Mérgezett tűkkel ölték meg Kim Dzsongun mostohafivérét

Vágólapra másolva!
Két nő támadt rá a férfira egy malajziai repülőtéren.
Vágólapra másolva!

A TV Csoszan nevű dél-koreai kábeltévé beszámolója szerint a gyilkosság még hétfőn történt, ügynökök a tettesek, a malajziai rendőrség pedig arra gyanakszik, hogy Észak-Korea állhat a merénylet mögött.

Kim Dzsongnam Észak-Korea néhai kommunista diktátora, Kim Dzsongil elsőszülött fia volt. A dél-koreai Jonhap hírügynökség szerint házasságon kívül született, anyja színésznő volt, aki Moszkvában halt meg. Dzsongnam jó ideje külföldön élt, nem volt semmilyen hivatalos észak-koreai tisztsége.

Ennek ellenére Észak-Korea malajziai nagykövetsége kedden kérvényezte a helyi hatóságoktól az észak-koreai vezető megölt mostohafivére, Kim Dzsongnam testének átadását. A malajziai rendőrség közölte, hogy előbb elvégzik a szükséges nyomozati cselekményeket, mivel február 15-én várható az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat.

A malajziai rendőrség közölte azt is, hogy Namnál egy Kim Csol névre kiállított útlevelet találtak.

A hamis névre kiállított okmány szerint Csol 1970-ben született Phenjanban. Kim Dzsong Namot már korábban is rajtakapták, hogy hamis úti okmányokkal utazott, így 2001-ben egy japán repülőtéren fogták el egy Dominikai Köztársaságban kiállított útlevéllel.