Levágta a felesége mindkét fülét

Vágólapra másolva!
Szökésben van az az afgán férfi, aki levágta 23 éves feleségének mind a két fülét. Az asszony állapota stabil.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Zarina maga sem tudja, mi váltotta ki az erőszakot a férjében. „Nem követtem el semmilyen bűnt. Nem tudom, miért tette ezt a férjem” – mondta a BBC-nek.

Zarina 13 évesen ment hozzá a férjéhez, akivel nem volt jó a kapcsolata. A férfi azt sem engedte, hogy meglátogassa a szüleit, mert azzal vádolta őt, hogy ilyenkor idegen férfiakkal áll szóba.

Az asszony szeretett volna elválni a férfitól, aki egyszer csak a legmélyebb álmából felébresztette őt, megkötözte, és levágta mind a két fülét. A férfi azóta szökésben van – erősítette meg a rendőrség.

Az utóbbi időben több brutális házastársi erőszakról érkezett hír Afganisztánból. A kormányzat próbálja törvénnyel védeni a nőket, de hiába fogadta el a parlament mindkét háza a vonatkozó törvényt, Hamed Karzai elnök nem tudta – vagy nem akarta – azt aláírni.

Utódja, Asraf Gani szintén nem hagyta még jóvá a parlament alsóháza és felsőháza által tavaly év végén megszavazott törvényt, amelyik védené a gyerekeket és a nőket az erőszaktól és a zaklatástól.