Izraelieket kitiltó diplomatákat hívott meg London polgármestere

Vágólapra másolva!
Noha London polgármestere, Sadiq Khan bírálta Donald Trump amerikai elnök muszlimok beutazására vonatkozó korlátozó rendelkezését, ez nem akadályozta meg abban, hogy olyan országok diplomatáit lássa vendégül, akik izraeliek beutazását tiltják. 
Vágólapra másolva!

London első embere a városházára hívta meg több olyan ország diplomatáját, ahol tiltják izraeliek beutazását – írja az Order-order.com.

A fogadáson Banglades, Brunei, Irán, Irak, Kuvait, Libanon, Líbia, Pakisztán, Szudán, az Egyesült Arab Emirátusok és Jemen képviselői lesznek ott. Sadiq Kahn korábban Trump kitiltó rendeletét úgy jellemezte, hogy az "előítéletes és kontraproduktív" – írja a portál.

Andrew Boff konzervatív képviselő az eseményre úgy reagált, osztja a polgármester állásfoglalását Trump rendeletével kapcsolatban, de azokat az országokat is el kell ítélni, amelyek izraelieket nem engednek be, és erre egy reprezentatív eseménynél tekintettel kell lenni.

Peter Whittle, a Függetlenségi Párt (UKIP) képviselője azt vetette fel: "Vajon a polgármester ezt az alkalmat szánja-e arra, hogy beszéljen az érintett országok képviselőivel, hogy oldják fel a beutazási tilalmat az izraeliek ellen?"

Nigel Farage, az UKIP vezetője pedig azt üzente Sadiqnak: "Azt akarod, hogy Trumpot ne engedjék be az Egyesült Királyságba, de elégedett vagy az Izrael-ellenes diszkriminációval?" Farage szerint ez képmutató viselkedés a polgármestertől.