A családok és az anyák szerepét hangsúlyozta Ferenc pápa

Vágólapra másolva!
Újévi homíliájában Ferenc pápa arról beszélt, hogy nem fogyasztói árucikkek vagyunk, hanem arra vagyunk hivatottak, hogy törődjünk egymással. 
Vágólapra másolva!

Magány és üresség uralta széttöredezett társadalomban élünk, amely elvesztette a nevetés, a játék és a nyugalom értékeit – figyelmeztetett Ferenc pápa vasárnap újévi homíliájában a római Szent Péter-bazilikában.

„Nem fogyasztói árucikkek vagyunk, hanem arra vagyunk hivatottak, hogy egymással törődjünk” – fogalmazott a katolikus egyházfő.

Kiemelte a családok és különösen az anyák szerepét,

akik – a pápa szavai szerint – „az individuális és önző tendenciák” legerősebb ellenszerei.

„Egy anyák nélküli társadalom nemcsak kegyetlen, hanem hideg társadalom is lenne” – mondta Ferenc pápa, hozzátéve, hogy az anyák sokszor feltétlen odaadásról és a remény erejéről tesznek tanúbizonyságot.

A katolikus egyházfő azt is hangsúlyozta, hogy

kiemelve, hogy ezek a tulajdonságok nem a gyengeség, hanem éppen az erő jelei. Ferenc pápa az újévi mise után megemlékezett az Isztambulban szilveszterkor elkövetett terrortámadás áldozatairól is.

„Sajnos az erőszak ismét lecsapott, éppen a kívánságok és a reménység éjszakáján” – fogalmazott az egyházfő, hozzátéve, hogy imáiba foglalja az áldozatok hozzátartozóit, a sérülteket és az egész török népet.