Erdogan: Törökország a végsőkig harcol a terrorizmus ellen

TURKEY July Ankara 2016 Turkish President Recep Tayip Erdogan attempted military coup ANKARA, TURKEY - JULY 24: Turkish President Recep Tayyip Erdogan speaks to people demonstrating against Parallel State/Gulenist Terrorist Organization's failed military
Recep Tayyip Erdogan
Vágólapra másolva!
Törökország a végsőkig harcol a terrorizmus ellen - ígérte szilveszteri, legalább 39 halálos áldozatot követelő isztambuli merénylet után Recep Tayyip Erdogan török elnök, aki szerint az ilyen támadások célja, hogy destabilizálják és káoszba döntsék az országot, demoralizálják a népet.
Vágólapra másolva!

Törökország a végsőkig harcolni fog, amíg véget nem vet a terrorcsoportok és támogatóik által elkövetett támadások minden fajtájának - ígérte a török elnök, miután vasárnapra virradó éjjel egy fegyveres támadó 39 embert ölt meg, és 69 embert megsebesített egy isztambuli szórakozóhelyen.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kemény fellépést ígért a terrorizmus ellen Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Turkish Presidency / Yasin Bulbu

Recep Tayyip Erdogan kiemelte: "nemcsak a terrorcsoportok fegyveres támadásaival, de gazdasági, politikai és szociális támadásaikkal is szembe kell szállni". Úgy vélte,

A nemzetnek meg kell őriznie a hidegvérét, szorosabban össze kell fognunk, és soha nem adhatunk teret az efféle piszkos játszmáknak" - fogalmazott az elnök.

Legalább 39 halott, 69 sebesült

Mint arról az Origo is beszámolt, egyelőre nem tudni arról, hogy magyar áldozata is lenne a szilveszteri isztambuli terrortámadásnak. Az viszont biztos, hogy a legalább 39 halálos áldozat között 16 külföldi is van. Egy Télapónak öltözött fegyveres válogatás nélkül tüzelt egy népszerű szórakozóhely vendégeire.

Egy sebesültet visznek a mentősök a szilveszteri támadás után Forrás: AFP/Ihlas News Agency

A merénylő éjfél után, negyed kettőkor érkezett a bejárathoz, ahol lelőtt egy rendőrt és egy civilt, majd behatolva sorozatlövő fegyverével vaktában tüzet nyitott az újévet ünneplőkre.

A 700-800 vendég közül egyesek a tengerbe vetették magukat menekülés közben.

A támadásért még semmilyen szervezet nem vállalta a felelősséget, a hatóságok nagy erőkkel keresik az elkövetőt.

Érkeznek a részvétnyilvánítások

Eközben Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Barack Obama amerikai és Francois Hollande francia elnök továbbá Dalia Grybauskaite litván elnök, Stefan Lofven svéd és Erna Solberg norvég kormányfők, valamint a kazah külügyminisztérium mellett Vlagyimir Putyin is részvétét nyilvánította Erdogannak.

(...) Közös feladatunk, hogy határozottan visszaverjük a terrorista agressziót" - üzente az orosz elnök részvéttáviratában.