Lakásokat kapnak a migránsok Szabadkán

menekültek szabadkán szabadka illegális menekülttábor
Vágólapra másolva!
Az ideiglenes lakásprojekt, amelyet a norvég állam támogat mintegy 75 millió forintba kerül. Szabadkán hat, 40 négyzetméteres lakást és házakat építenek majd. Az építkezések a nyáron kezdődnek. A helyiek ugyannakor ellenzik az építkezést, nem tetszik nekik, hogy a migránsok a központ közelében lakhatnak majd, akár egy évig is.
Vágólapra másolva!

A szerb-magyar határ menti Szabadkán ideiglenes lakásokat építenek a migránsoknak.

A város központja közelében akarnak felépíteni hat darab negyven négyzetméteres lakást és kis házat a migránsoknak, ideiglenes használatra.

Terveik szerint később ezekben a házakban időseket is elszállásolnának, ugyanis az épületek a Gerontológiai Központ területén vannak. Ez projekt 30 millió dínárba (76 millió forintba) kerül, amit Norvégia támogat.

Abban az esetben költözhetnek be a migráns családok, ha hivatalosan is benyújtják a menedékjogi kérelmüket.

Az épületet maximum 1 évig használhatják majd.

A szociálisügyi államtitkár közleménye szerint eddig 7 ezer migráns tartózkodik Szerbiában de közülük eddig senki nem adott be kérelmet.

menekültek szabadkán szabadka Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A Magyar szó című lap, és a szabadkai Pannon RTV beszámolója szerint a helyiek ellenzik és elítélik, hogy közép-keleti, afrikai és ázsiai migránsok költözzenek a belváros közelébe.

A nyugat-balkáni országban nagyjából öt állandó és 14 ideiglenes befogadóközpont van. A horvát határ közeli Sidben hamarosan bezárják a központot, de a román határnál Nagyidikán megnyitnak egy újat, ahol 150 migráns húzhatja meg magát.

A horvát városban a helyi lakosok követelik, hogy tűntessék el a migránsokat és zárják be a központot.