Ausztrália hivatalosan is felpörgeti a marihuána-termesztést

Win against drug smuggling ring Marihuana plastic BAG SQUARE FORMAT, fű, legalizáció
Marijuana in plastic bags confiscated by customs is on display at the customs office in Nuremberg, Germany, 16 May 2014. An estimated 5.6 tons of marijuana with a street value of 50 million euros was confiscated during a police and customs raid against an international drug smuggling ring. Photo: DANIEL KARMANN/dpa
Vágólapra másolva!
Jóváhagyta szerdán az ausztrál kormány a marihuána orvosi célú forgalmazását.
Vágólapra másolva!

Greg Hunt ausztrál egészségügyi miniszter úgy nyilatkozott, hogy nyolc héten belül várhatóan lesz annyi kannabisz a piacon, hogy a kezelések széles körben elérhetővé váljanak.

A most elfogadott módosítások értelmében orvosi rendelvényre a jövőben bárki szabadon vásárolhat helyben termesztett marihuánát. Hunt elmondta, hogy az ország történetében első alkalommal az ausztrál kormány a marihuána importját is lehetővé teszi, amíg a helyi termelők nem tudják kielégíteni a keresletet.

Képünk illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Daniel Karmann

"A kannabisz orvosi felhasználása már tavaly törvényessé vált. Most pedig annak módját is meg kívánjuk teremteni, hogy a megfelelő kínálat is létrejöjjön" - húzta alá a miniszter. Jelenleg akinek kannabiszkezelést ír fel az orvos, annak várnia kell a marihuánára, amelyet eseti alapon rendelnek meg minden beteg számára külföldről.