Trump felülbírálná a beutazási tilalmát felfüggesztő döntést

Trump sajtóértekezlete
Donald Trump
Vágólapra másolva!
Az amerikai elnök nevetségesnek nevezte, hogy egy szövetségi bíró felfüggesztette az általa hét, muszlim többségű ország állampolgáraival szemben elrendelt beutazási tilalmat. Donald Trump szerint a bíró ezzel elvette az országtól a bűnüldözést, ezért döntése "felül lesz bírálva".
Vágólapra másolva!

- bírálta a határozatot Trump.

Donald Trump nevetségesnek nevezte a döntését felfüggyesztő bírói határozatot Forrás: MTI/AP/Seth Wenig

"Ha egy ország nem szabhatja meg, hogy ki léphet ki és be, és ki nem, különösen biztonsági okokból, akkor nagy baj van" - jelentette ki Trump. Szerinte "egyes közel-keleti országok egyetértenek a tilalommal. Ők tudják, hogy ha bizonyos embereket beengednek, abból csak halál és pusztulás lesz".

Mint arról az Origo is beszámolt, egy héttel azután, hogy Trump aláírta, a még az előző republikánus elnök, George W. Bush által kinevezett

James Robart seattle-i szövetségi bíró ideiglenesen felfüggesztette a hét muszlim ország állampolgáraira vonatkozó beutazási tilalmi rendelet.

Washington állam főügyésze közölte: a bírói döntés azonnali hatállyal felfüggesztette a rendeletet országszerte. Hozzátette: "A mai napon győzött az alkotmány. Senki sem áll a törvény felett, még az elnök sem".