Kiment cigarettázni a hóviharban: a negyedik emeleti erkélyről vitte el a szél

Hóvihar, Ukrajna
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi baleset történt egy orosz sziget kisvárosában, ahol hatalmas havazásoktól szenvednek az emberek. Egy nyugdíjas asszony az éjszakai hóvihar közepette úgy döntött, hogy kimegy az erkélyre rágyújtani. Azt viszont álmában sem gondolta volna, hogy az orkán erejű szél nemcsak a cigarettáját sodorja el.
Vágólapra másolva!

Majdnem tragikusan végződött az a baleset, amely az Oroszországhoz tartozó Szahalin szigetén történt, ahol csakúgy, mint Kelet-Oroszország nagy részén, napok óta hatalmas hóviharok dúlnak. Sok helyen az elmúlt napokban volt, hogy fél méternél is nagyobb hó esett.

Illusztráció. Forrás: http://www.profi-forex.org

A RIA Novosti beszámolója szerint így volt ez a Csendes-óceán északi részén fekvő orosz sziget egyik kisvárosában is, ahol egy 65 éves asszony éjszaka arra riadt fel álmából, hogy odakint hatalmas hóvihar tombol. Gondolta, ha már felébredt, kimegy az ítéletidőben a balkonra dohányozni.

Még sikerült rágyújtania, azonban elszívni a cigarettáját már nem volt ideje. Egy percen belül úgy, ahogy volt, pongyolástól a negyedik emeleti erkélyéről lefújta a 150km/órás, orkán erejű szél.

- nyilatkozta az orosz hírportálnak a kórház szóvivője. A nyugdíjas asszonynak abban is "szerencséje" volt, hogy a közelben dolgozó egyik hókotró sofőrje meghallotta a jajveszékelését, és azonnal a szomszéd város kórházába szállította, mert egyébként a drámai hóhelyzet miatt a mentő érte sem tudott volna menni.

A bajba jutott asszonyt egy hókotró vitte kórházba, mert a mentő meg sem tudta volna közelíteni az orosz kisvárost (Képünk illusztráció). Forrás:Origo

A nyugdíjas asszony, miután ellátták a kórházban, kijelentette: soha többé nem gyújt rá, végleg leteszi a cigarettát.