Túszokat ejtett egy pokolgépes támadó Ukrajnában

Vágólapra másolva!
Túszokat ejtett egy harkivi postahivatalban, Ukrajnában egy férfi, akinél a rendőrség szerint pokolgép van.
Vágólapra másolva!

Kiszabadították a túszokat

A 11 túszból három nő volt, kettő pedig gyerek, őket korábban elengedte a támadó. A bent maradt embereket a rendőrök szabadították ki, amikor berontottak az épületbe. Egyetlen túsz sem sérült meg.

A támadót a rendőrök elfogták.

Az egyik túsznak sikerült hívnia a rendőröket, miután a férfi maszkban ment be a postahivatalba, és bombával kezdett fenyegetőzni. A túszejtő a fogva tartott emberek telefonjait használva tárgyalt a rendőrökkel.

Az elsőként elengedett gyerek szerint a férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát, ha a rendőrök nem teszik azt, amit mond, és azt is mondta, hogy agytumorja van.

A férfi valószínűleg "csak" rabolni akart, de mikor rájött, hogy nem tudja biztonságosan elhagyni az épületet a zsákmánnyal, inkább túszokat ejtett - írja a Reuters.

Korábban írtuk

Oleh Beh harkivi rendőrfőnök arról számolt be, hogy kilenc felnőtt és két gyerek van a túszejtővel az épületben – jelentette a 112 nevű ukrán hírcsatorna a rendőrségre hivatkozva.

"Nem tudjuk, mik a követelései" - mondta el Jaroszlav Trakalo rendőrségi szóvivő, aki azt is mondta, a férfi maga mondta, hogy robbanóanyag van nála, és nem fél használni.

A 112 honlapján azt írják, hogy a postahivatalnál 20 rendőr-, tűzoltó- és mentőautó van, az érintett kereszteződést pedig teljesen lezárták.