Benjámin Netanjahu: Az ENSZ a hazugságok háza

templomosok
A jeruzsálemi Templom-hegy napjainkban. Itt volt a templomosok első rendháza
Vágólapra másolva!
Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök a "hazugságok házának" nevezte az Egyesült Nemzetek Szervezetét (ENSZ) a Donald Trump amerikai elnök Jeruzsálemet Izrael fővárosának elismerő döntése elleni szavazás előtt - írták a helyi lapok.
Vágólapra másolva!

"Az Egyesült Államoknak hetven évbe került Jeruzsálem Izrael fővárosaként való elismerése, s évek múlva ugyanezt fogja tenni az ENSZ is"- jelentette ki Netanjahu a mai nap folyamán, élesen bírálva az ENSZ Közgyűlésének néhány órával később esedékes, az amerikai döntés visszavonására vonatkozó határozattervezetének szavazását.

- mondta Izrael miniszterelnöke egy kórház megnyitóünnepségén Asdódban. A zsidó állam tehát világosan elutasítja ezt a voksolást.

Izrael Állam fővárosa, a viszály tárgya. Forrás: Origo

"Jeruzsálem Izrael fővárosa, akár elismeri az ENSZ, akár nem"

- közölte.

Netanjahu azt is hozzátette, hogy a világ számos országában megváltozott a hozzáállás Izraelhez, és ez szerinte végül "behatol a hazugságok házának falai közé is" - mondta az Egyesült Nemzetek Szervezetére utalva.

Dori Gold, a külügyminisztérium volt igazgatója - aki korábban Izrael ENSZ-nagykövete is volt - a Jediót Ahronót nevű újságnak úgy nyilatkozott, hogy

az ENSZ-közgyűlés nem az Egyesült Államok saját térfele.

"Az ellenük szavazni készülő országok amerikai pénzügyi megfenyegetése után lesznek országok, amelyek nem küldik el szavazni képviselőiket, de nem tudom, hány ország veszi ezt figyelembe. Ez sem Amerikának, sem Izraelnek nem a saját térfele" - tette hozzá.

Donald Trump amerikai elnök szerdán a támogatások megvonásával fenyegette meg azokat az államokat, amelyek az ENSZ Közgyűlésében megszavaznák a Jeruzsálem státuszára vonatkozó határozattervezetet.