Nővérét és feleségét ölte meg egy japán férfi egy tokiói szentélyben

Tokió, 2017. december 8. Rendőrtiszt a tokiói Tomioka Hacsimangu szentélyben 2017. december 8-án, ahol a rendőrség tájékoztatása szerint az előző este folyamán egy támadó két embert leszúrt, majd magával is végzett. (MTI/AP/Eugene Hoshiko)
Vágólapra másolva!
A helyi sajtó szerint örökösödési vita fajult el odáig, hogy egy férfi egy szamurájkarddal leszúrta nővérét és feleségét, egy másik férfit pedig megsebesített egy tokiói sintó szentélyben. A gyilkosságok után saját magával is végzett – olvasható a BBC-n.
Vágólapra másolva!

A rendőrség szerint 56 éves Tomioka Sigenaga és felesége, Mariko először együtt megölték a férfi nővérét, a Tomioka Hacsimangu szentély főpapnőjét szúrta le, amikor az kilépett az autójából. Utána mintegy 100 méteren át, egy szupermarketig üldözték a sofőrt is, akit a vállán sebesítettek meg.

Sigenaga végül megölte feleségét is, majd pedig öngyilkos lett.

A rendőrség egy kettétört 80 centiméteres szamurájkardot, egy szablyát és két túlélőkést talált a tragédia helyszínén.

Rendőrtisztek a tokiói Tomioka Hacsimangu szentélyben 2017. december 8-án. Forrás: MTI/AP/Eugene Hoshiko

Valaha Sigenaga volt az 1627-ben alapított tokiói Tomioka-Hacsimangu szentély főpapja, de 2001-ben távozni kényszerült tisztségéből pénzügyi visszaélések miatt. Helyét előbb apja, majd annak halála után nővére foglalta el.

A meggyilkolt főpapnő, Nagako már 2002-ben jelezte a rendőrségnek, hogy családi viszály dúl a papi tisztség betöltése miatt. 2006-ban a rendőrség zsarolásért letartóztatta Tomioka Sigenagát, mivel egy levelezőlapon halálosan megfenyegette nővérét.

Az éves népünnepélyéről is ismert szentély számít a modern profi szumó bölcsőjének.