Lelőtték az autótolvajokat a szlovák rendőrök

Összetört szlovák rendőrautó
Az egyik összetört szlovák rendőrautó Apáj községben.
Vágólapra másolva!
Péntekre virradóra a nagyszombati (Trnava) rendőrök rajtaütöttek két autótolvajon Apaj (Opoj) községben. A tolvajok kocsijukkal menekülés közben összetörtek két rendőrautót is, mire a rendőrök többször rájuk lőttek. Az egyik bűnöző a helyszínen meghalt.
Vágólapra másolva!

A Pozsonytól körülbelül 50 km-re észak-keletre fekvő Apaj településen a rendőröket az egyik helyi lakos hajnali fél négykor riasztotta, hogy gyanús személyek vannak az utcájukban, akik az ott parkoló gépkocsik között matatnak. A perceken belül kiérkező járőrök autólopás ( a legújabb típusú Skoda Fabiat próbálták épp feltörni) közben tetten érték a két tolvajt, akik azonnal menekülni próbáltak.

A zsákutcában beugrottak a saját Audi A6 típusú kocsijukba, majd padlógázzal belehajtottak a keresztbe álló rendőrautóba.

Egy percen belül ezt 2-3-szor megismételték, mire sikerült a rendőrautót félrelökniük. A két rendőr, akik korábban erősítést kértek, csak ezután tudott kiszállni az összetört kocsijukból, és tűzelni kezdtek az Audira.

Az egyik összetört szlovák rendőrautó Apaj községben. Forrás: Facebook Polícia SR

Közben a helyszínre megérkezett a másik járőrkocsi, amely szintén keresztbefordult a menekülő Audi előtt. A bűnözők abba is nagy sebességgel belehajtottak, közben több utcán parkoló autót is összetörtek.

A másik két rendőr is kiugrott a kocsiból, és lőni kezdtek az autótolvajokra, akikről kiderült, hogy feltételesen voltak szabadlábon, és már komoly bűnözői múlttal rendelkeztek, az úgynevezett „nagyszombati bankautomata maffia” tagjai voltak.

A környék lakói szerint legalább 10 lövés dördült el. A menekülő, több sebből vérző autotolvajok végül kocsijukkal belerohantak egy családi ház betonkerítésébe. A rendőrök felszólítására még kiszálltak a kocsiból. Egyikük, aki végül túlélte a lövöldözést azonnal lefeküdt a földre, hogy megadja magát. A sofőr viszont még megpróbált átugrani a kerítésen, de visszaesett, vélhetően a súlyos sérülései miatt.

Ő még a mentők kiérkezése előtt a helyszínen meghalt. A 34 éves társát pár perccel a lövöldözés után a mentősök fejlövéssel, súlyos állapotban kórházba vitték.

- mondta délutáni sajtótájékoztatóján Tibor Gaspar, Szlovákia Országos Rendőrfőkapitánya.

A lenti képre kattintva galéria nyílik, ahol közelebbről is megnézhetik az összetört szlovák rendőrautókat, illetve azt a kocsit, amit megpróbáltak ellopni.