Karácsonyi díszkivilágítás 350 ezer izzóból

Chrsitain Abraham Abraham connecticut post connpost.com In this 2014 photo visitors look at the lights at 226 Roseville Terrace in Fairfield, Conn. The Connecticut family could be forced to turn off its intricate Christmas display decorated with 300,000 l
In this 2014 photo visitors look at the lights at 226 Roseville Terrace in Fairfield, Conn. The Connecticut family could be forced to turn off its intricate Christmas display decorated with 300,000 lights because of complaints from neighbors about traffic and parking. The Halliwells have been putting up the display for 18 years. (Christian Abraham/Hearst Connecticut Media via AP)
Vágólapra másolva!
Egyre terjedő szokás, hogy az adventi időszakban különböző fényforrásokkal díszítik az emberek a házaikat. Aztán egyáltalán nem biztos, hogy a szomszéd örül neki, ha az ő hálószobájának ablakán világítanak be a kisebb-nagyobb csillagok vagy éppen egy rénszarvas. De hogyan élje túl a szomszéd a decembert, ha 350 ezer izzó villódzó fényei töltenek be minden egyes éjszakát?
Vágólapra másolva!

A Connecticut állambeli Fairfieldben 18 évvel ezelőtt kezdte fényekkel díszíteni a házát a Halliwell-család. Évről-évre több világító szerkezetet vásároltak. Aztán egy idő múlva olyan látványosság lett az épület, amit távolabbról is eljöttek megnézni. Mostanra már adományokat is elfogad látogatóktól a Halliwell-família, hogy tovább bővíthessék a világon egyedülálló karácsonyi díszkivilágításukat. Jelenleg 350 ezer izzó üzemel a fényorgiában, amely több működő vonatmodellt, egy kápolnát betlehemmel és egy életnagyságú, rénszarvasok vontatta szánt is magában foglal. Egy-egy karácsonyi szezonban több mint 30 ezer ember jön el megnézni a látványosságot, ami pokollá teszi a környéken lakók életét.

A Halliwell-rezidencia teljes pompájában Forrás: AFP/Connecticut Post/Christian Abraham

Ha beindul a Halliwell-féle fényáradat, onnantól képtelenség közlekedni, pláne parkolni a környéken. Negyvenöt család petícióval fordult a polgármesterhez. Ő megígérte, hogy közlekedési rendőrök fogják irányítani a forgalmat a kritikus időszakban. A Fox News-nak nyilatkozott Gene és Mary Halliwell, akik nem értik, hogy a petíció aláírói miért egyből a polgármesterhez fordultak, és miért nem keresték meg közvetlenül őket a problémával. Egyébként a környéken nagyon sokan szeretik a nem mindennapi látványosságot, és segítenek a felépítésénél, illetve a lebontásánál.