Juncker munkavacsorára hívja a V4-ek miniszterelnökeit

JUNCKER, Jean-Claude
Maastricht, 2016. december 9. Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke beszél a maastrichti szerződés kidolgozásának 25. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a hollandiai Maastrichtban 2016. december 9-én. Az Európai Unió legfontosabb alapdokumentumai közé tartozó megállapodást 1992. február 7-én írták alá. (MTI/EPA/Marcel van Hoorn)
Vágólapra másolva!
Sajtóértesülések szerint a visegrádi országok kormányfőivel tárgyalna Juncker október 18-án. A munkavacsora célja az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti feszültség csillapítása és szó lesz a migrációs válságról is.
Vágólapra másolva!

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke a kiszivárogtatott levelében azt javasolta a cseh, a lengyel, a magyar és a szlovák miniszterelnöknek, hogy egy vacsora keretében tárgyalják meg az aktuális ügyeket az október 19-én kezdődő uniós csúcstalálkozó előestéjén.

Úgy gondolom, hogy kiemelkedő fontosságú a (britek távozása után bennmaradó) huszonhét uniós tagállam egysége" - írta. A brexit ellenére egységesebb, erősebb és demokratikusabb Európát kell felépíteni Juncker szerint.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Forrás: MTI/EPA/ANP/Marcel Van Hoorn

A levél egyes részleteit ismertető beszámolók szerint a migrációs ügyekről, a kiküldött munkavállalókra vonatkozó szabályozásokról és a jogállamiságról lesz szó.