Átalakított fegyverrel lőtt a Las Vegas-i tömeggyilkos

Las Vegas, lövöldözés
Las Vegas, 2017. október 3. Gyászolók az áldozatok emlékére rendezett virrasztáson a nevadai egyetemen (UNLV) Las Vegasban 2017. október 2-án. Egy nappal korábban a 64 éves Stephen Paddock egy könnyűzenei koncert hallgatósága közül legkevesebb ötvenkilenc embert megölt és csaknem ötszázharmincat megsebesített automata fegyverrel a Mandala Bay szálloda erkélyéről, mielőtt magával is végzett. (MTI/EPA/Eugene Garcia)
Vágólapra másolva!
Kiderült, hogy egy vitatott, de nem tiltott eszközzel alakította át két fegyverét is Stephen Paddock, aki 59 embert megölt és több mint ötszázat megsebesített vasárnap éjjel Las Vegasban – árulták kedden az ügyet ismerő illetékesek.
Vágólapra másolva!

Az eszköz a fizika törvényeit és a jog kiskapuit kihasználva lehetővé teszi, hogy egy öntöltő fegyverrel sorozatlövést lehessen leadni. Az eszközt a félautomata karabély válltámaszának helyére kell felszerelni, lényege pedig az, hogy a lövést követő visszarúgást kihasználva a lövész ujja újra és újra meghúzza az elsütőbillentyűt, így a fegyver jogilag nem ad le sorozatlövést, és nem minősül szigorúan ellenőrzött katonai fegyvernek, mégis ahhoz hasonló működésre és pusztításra képes.

Las Vegas, 2017. október 3. Gyászolók az áldozatok emlékére rendezett virrasztáson a nevadai egyetemen (UNLV) Las Vegasban 2017. október 2-án. Egy nappal korábban a 64 éves Stephen Paddock egy könnyűzenei koncert hallgatósága közül legkevesebb ötvenkilenc embert megölt és csaknem ötszázharmincat megsebesített automata fegyverrel a Mandala Bay szálloda erkélyéről, mielőtt magával is végzett. (MTI/EPA/Eugene Garcia) Forrás: MTI/EPA/Eugene Garcia

A Las Vegas-i lövöldöző hotelszobájában 23 fegyvert találtak, és kettő is volt nála az átalakítóból.