Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

El nem küldött SMS-t ismert el érvényes végrendeletnek egy ausztrál bíróság

dühös sms
Ilusztráció
Vágólapra másolva!
Az ausztrál bíróság érvényes végrendeletként ismert el egy el nem küldött SMS-t, amelyben a férfi öngyilkossága előtt kitagadta az örökségből feleségét és közös gyermeküket, és mindenét testvérére hagyta.
Vágólapra másolva!

„Ez a végrendeletem” szavakkal és egy szmájlival befejezett szöveges üzenetet az örökhagyó telefonján találták meg tavaly októberben a halála után. Mivel a férfi az SMS-t nem küldte el, az özvegy panaszt nyújtott be az öröklési szabályok ellen, ám ezt Susan Brown brisbane-i bíró elutasította.

Az indoklás szerint a szöveg informális jellege nem akadálya annak, hogy az elhunyt végrendelkezési szándékának elégséges kifejezéseként legyen elismerve, és ez a szándék felismerhető akkor is, ha az üzenet sosem lett elküldve.

Illusztráció Forrás: Origo


Az ítéletnél a bírónő figyelembe vette azt is, hogy az elhunytnak rossz volt a feleségéhez fűződő viszonya, és szinte egyáltalán nem állt kapcsolatban a fiával.

Az 55 éves férfi azt írta az SMS-ben, hogy hűtlen felesége viselkedése miatt készült ki, és a nő csak a saját holmiját viheti magával az otthonukból, a temetéssel is fivérét bízta meg.


Noha az SMS-t érvényes végrendeletként ismerték el, az özvegy megtámadhatja az abban foglaltakat egy bíróságon, és részt követelhet magának az örökségből.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről