Egy cseh biztonsági őr megvert két férfit az üzlet előtt

A cseh biztonsági őr által megvert két férfi, Petr Kocourek(b) és Vlastimil Filo
Vágólapra másolva!
Csehországban komoly felháborodást keltett a két brnói férfi esete, akiket az Albert élelmiszeráruház kirakata előtt verte meg az üzlet biztonsági őre a múlt hét végén. Az egyik kerekesszékes férfinek azt kiabálta az őt ütlegelő biztonságis, hogy "Majd én megtanítalak járni, ha nem mész innen!" A cseh rendőrök előállították az őrt, aki először tagadott, de miután több szemtanú is jelentkezett, mindent beismert.
Vágólapra másolva!

A történtekről elsők között a Blesk.cz cseh napilap számolt be. ( A linkre kattintva megnézheti a fotógalériát és a videót!)

Az 56 éves Vlastimil Filo és 54 éves barátja, a kerekesszékes Petr Kocourek az áruház egyik kirakatát nézegették, amikor a közeli postáról visszatérő 49 éves biztonsági őr odalépett hozzájuk, és felszólította őket, hogy azonnal hagyják el a helyszínt, nincs ott semmi keresnivalójuk.

Az idősebbik férfi, Vlastimil miután közölte, hogy nem mennek sehová, mert közterületen vannak, a biztonsági őr azonnal megütötte, majd meg is rugdosta . Amikor a kerekesszékes Petr, akinek korábban mindkét lábát amputálták, a védelmébe vette cimboráját, annak is nekiment a biztonsági őr.

Őt állítólag hátulról támadta meg. Miután többször fejbe, illetve tarkón verte, megpróbálta kiborítani a tolószékéből. Közben azt kiabálta neki, hogy " Na, majd akkor én megtanítalak járni!"

Mindez fényes nappal múlt szombat délután történt az áruházba érkező vásárlók szemeláttára.

A cseh biztonsági őr által megvert két férfi, Petr Kocourek(b) és Vlastimil Filo Forrás: www.blesk.cz

Mivel senki nem volt hajlandó segíteni nekik, a történtek után maguk a sértettek hívták ki a rendőröket, akik előállították a biztonsági őrt. A cseh napilap nem sokkal az incidens után megpróbált érdeklődni az áruház munkatársainál, akik állítólag szintén mindent láttak, de ők elzárkóztak a nyilatkozattól azzal, hogy csak az üzletközpont szóvivője mondhat bármit is.

A Brno külvárosában található Albert élelmiszeráruház pár órával később a következő hivatalos közleményt adta ki:

A történteket kivizsgáltuk, és a biztonsági kamerák felvételei alapján megállapítottuk, hogy a biztonsági őrünk nem követett el semmilyen szabálysértést. Az adott időben az említett személy a kompetenciájának megfelelően a vásárlók panaszaival foglalkozott, és gondoskodott az ügyfeleink kényelmes és biztonságos vásárlásáról

- olvasható a Barbora Vanková szóvivő által kiadott közleményben. Erre több cseh sajtóorgánum is feltette neki a kérdést írásban, hogy miért foglalkozik egy biztonsági őr a vásárlók panaszaival, úgy hogy ráadásul az adott időben állítólag bent sem volt a szupermarketben? Hogyan történhetet, hogy a verekedés ideje alatt, több vásárló is szólt az alkalmazottaknak, hogy hívják a rendőrséget, de a kérésükre egyikük sem reagált?

Az újságírók egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre az Albert áruháztól. Jakub Ghanem rendőrségi szóvivő viszont megerősítette, hogy a biztonsági őr először tagadta, majd beismerte, hogy megverte a két férfit.

- nyilatkozta a Blesk c. napilapnak a Brnói rendőrkapitányság sajtófőnöke.