Vádat emeltek a Veronánál balesetező busz sofőrje ellen

„Ezt csak túlélni lehet" – A buszbaleset egy pszichológus szemével dr. life, Verona, buszbaleset, busz, kiégett, kiégett busz, helyszín, baleset helyszíne
Az egész világot megrázta a péntek éjjel az észak-olaszországi Verona közelében történt busztragédia, amely során 16-an veszítették életüket
Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség vádat emelt a magyar buszvezető ellen, aki Verona közelében nekiütközött az autópálya szalagkorlátjának. A busz kigyulladt, és 16 ember, köztük több diák meghalt.
Vágólapra másolva!

A rendőrségi jelentés szerint az igazságügyi szakértői vizsgálat során kiderült, hogy a két sofőr közül melyik vezetett, amikor a busz a szalagkorlátnak ütközött január 20-án Verona közelében.

A sofőrt gondatlanságból elkövetett emberöléssel, gondatlan vezetéssel, illetve hanyagsággal vádolják – számolt be a The Local.

A rendőrség nem hozta nyilvánosságra az 52 éves sofőr nevét.

Az Origo is beszámolt róla, hogy a balesetben 16 ember halt meg. Az áldozatok holttestét pénteken szállítják haza, miután azonosították az áldozatokat.

Ugyancsak azonosították azt a két embert, akik még olasz kórházban vannak, és akiket a rokonaik nem tudtak felismerni – a rendőrségi közlemény szavai szerint – a szörnyű állapotuk miatt.

A sofőr lehet az egyik sérült

Az ANSA olasz hírügynökség úgy tudja, hogy az Olaszországban kezelt, hétfőn azonosított egyik súlyos sérült a Verona közelében szerencsétlenül járt busz vezetője. A rendőrség az ügyészséget tájékoztatta a sofőr azonosításáról, ehhez a jelentéshez jutott hozzá az ANSA. A jelentés szerint valószínűleg ő vezette a buszt a baleset idején.

Lehet, hogy a sérülteknek bőrátültetésre lesz szükségük

A hét közepére dőlhet el, hogy szükségük lesz-e bőrátültetésre a veronai buszbaleset Honvédkórházban fekvő sérültjeinek – mondta Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvos igazgatója hétfőn este az M1 aktuális csatornán.

Az orvos igazgató elmondta, a két áldozat a kórház plasztikai és égési sérülési osztályán fekszik, és csak az ápolás során lehet megállapítani, hogy szükségük van-e műtétre. Ha úgy látják, hogy a beavatkozásra szükség van, akkor valószínűleg a saját bőrüket ültetik majd át a megégett területekre – tette hozzá.