A macedón baloldal kerüli a migránskérdést

HORIZONTAL diplomacy The leader of Macedonia's biggest opposition party SDSM, Zoran Zaev (C) talks to the media in Skopje on January 16, 2016. 
EU Commissioner Johannes Hahn said in press statement that the negotiations between the four biggest political
Zoran Zaev
Vágólapra másolva!
A macedóniai helyhatósági választás kampányában egyelőre csak a jobboldali ellenzéknél téma a migránsok betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a kérdést - jelentette az M1 aktuális csatorna tudósítója.
Vágólapra másolva!

A migráció az egyik fő témája az október 15-ei macedóniai helyhatósági választás kampányának. Míg a baloldali kormány sajtóhírek szerint tíz év alatt 150 ezer bevándorlót telepítene be körülbelül 20 macedón kisvárosba és lebontaná a görög-macedón határon álló kerítést.

A jobboldali ellenzék népszavazást rendezne a betelepítésről.

Az M1 aktuális csatorna tudósítójának ismertetése szerint egyelőre csak a jobboldal kampányában téma az illegális bevándorlók betelepítése, a baloldal továbbra is kerüli a kérdést.

Zoran Zaev Forrás: AFP//Robert Atanasovski

Egyes elemzők szerint ennek az lehet az oka, hogy a baloldal még nem kapott konkrét utasítást az Európai Uniótól a migránsok betelepítésére vonatkozó terv megvalósítására.

Az is lehet, hogy Zoran Zaev miniszterelnök tudja, végre kell hajtania a betelepítést, de ezt felvállalni az önkormányzati választás előtt politikai öngyilkossággal érne fel.