Megint migránsokat fogtak el a Fekete-tengeren

Vágólapra másolva!
A román hattárrendészet honlapjának közlése szerint migránsokkal teli kisebb halászhajót fogott el vasárnap este a román parti őrség a Fekete-tengeren, továbbá Nagylak környékén kétszer is dolguk volt bevándorló csoportokkal a román hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a román zászló alatt hajózó halászhajó Mangalia felé tartott, amikor a román parti őrség ellenőrizte. Fedélzetén több tucat ázsiai migráns volt. A hajót a mangaliai kikötőbe vezették, ahol elkezdődött a bevándorlók ellenőrzése. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hajón hetven bevándorló - köztük húsz gyerek utazott, akik szíriai és iraki állampolgároknak vallották magukat.

A román határrendészetnek bőven volt dolga a vasárnapi napon, hiszen Nagylak térségében két

olyan migránsokból álló csoportot is megállítottak, amelyek a román-magyar zöld határ felé tartottak.

Vasárnap este egy román rendszámú furgont is megállítottak a határ környékén, a kocsi 24 iraki és szíriai bevándorlót szállított. A migránsok - akik között nők és gyerekek is voltak - azt mondták, hogy a zöld határon készültek átjutni Magyarországra és így a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe.

Vasárnap hajnalban pedig három aradi taxiban összesen 15 iraki és afganisztáni állampolgárt fogott el a határrendészet, akik szintén a zöld határ felé tartottak.